Stresul ucide pasiunea

SEX // Alimentele care scad libidoul
Pasiune, amor nebun, nopţi fierbinţi şi deodată… toate astea dispar. Sexologii consideră drept o normalitate scăderea libidoului, respectiv a dorinţei sexuale în cadrul unui cuplu.
Potrivit unui studiu al Asociaţiei Medicale Americane, 43 la sută dintre femei şi 16 la sută dintre bărbaţi declară că se confruntă cu un libidou scăzut. „Stresul, în ultima perioadă cauzat de lipsa banilor, este principalul motiv care duce la scăderea dorinţei de a mai întreţine relaţii intime cu partenerul”, spune specialistul în sexologie, dr. Roxana Mischianu, membru al Asociaţiei Române de Medicină Sexuală.
Mai mult, experta completează că anumite medicamente provoacă scăderea libidoului. Astfel, antidepresivele, medicamentele pentru tratarea alergiilor sau a hipertensiunii acţionează la nivelul centrilor nervoşi, responsabili de apetitul sexual. Toate acestea pot scădea dorinţa sexuală sau creează dificultăţi în obţinerea orgasmului.
Pastilele cu efect diuretic pot provoca disfuncţii erectile sau lubrifierea insuficientă a vaginului, deoarece diminuează cantitatea de sânge din organele genitale. „Pastilele care au scopul de a influenţa nivelul hormonilor din organism duc la scăderea libidoului. Printre acestea se numără şi anticoncepţionalele, care dereglează secreţia de hormoni sexuali. În plus, medicamentele folosite în tratarea atacurilor de panică influenţează calitatea vieţii sexuale. Medicii spun că ele pot diminua plăcerea provocată de actul sexual, iar în cazul femeilor pot constitui efecte adverse dificultăţile în atingerea orgasmului.
Alcoolul şi ţigările dăunează vieţii de cuplu

Specialiştii în sexologie spun că alimentaţia, de asemenea, joacă  un rol important în viaţa sexuală. Astfel, ei au identificat o serie de alimente care duc la scăderea dorinţei sexuale. De regulă, sunt produse care îngreunează circulaţia sanguină, scad aportul de oxigen în organele sexuale, perturbă echilibrul endocrin sau predispun la relaxare şi somnolenţă.
Alcoolul, deşi în primă fază produce senzaţia de creştere a apetitului sexual, are efect sedativ. Bărbaţii care au băut peste măsură au probleme erectile. Iar în cazul femeilor scăderea libidoului se realizează prin imposibilitatea de a atinge orgasmul. La fel, ceaiurile cu efect relaxant trebuie evitate, deoarece pot accentua starea de moleşeală.
Nicotina, dar şi alte substanţe care se absorb în organism din fumul de ţigară produc vasoconstricţia la nivelul organelor genitale. Potrivit sexologilor, cei care fumează mai mult de 15 ţigări pe zi au libidoul scăzut.
Mesele bogate în grăsimi duc la creşterea colesterolului, care are efecte nocive asupra vaselor sanguine. Acesta îngreunează fluxul sanguin şi scade aportul de oxigen.
Aşadar, pentru a vă bucura de o partidă fierbinte de amor, renunţaţi la carnea de porc, slănină, şuncă şi prăjituri bogate în grăsimi.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)