Ştiri coloană

Evadare ca în filme

Trei deţinuţi, bănuiţi de omor, viol şi tâlhărie, au evadat marţi noaptea din izolatorul de detenţie provizorie din oraşul Drochia. Suspecţii au consumat împreună cu poliţistul de serviciu al izolatorului băuturi alcoolice, apoi au evadat.  Poliţistul a recunoscut fapta, dar susţine că nu ştia nimic despre planul acestora. Primii doi inculpaţi au fost arestaţi de forţele de ordine la Vertiujeni, Floreşti. O oră mai târziu, oamenii legii l-au capturat şi pe cel de-al treilea. Acesta reuşise să ajungă în capitală. Pe numele lor au fost pornite cauze penale pentru evadarea din detenţie.

O persoană decedată şi circa 50 rănite

Un autocar cu peste 50 de pasageri a derapat şi s-a răsturnat ieri dimineaţă pe drumul Dubăsari–Chişinău. În consecinţă, o femeie de 53 de ani a decedat, din cauza rănilor suferite, ceilalţi pasageri au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, Spitalul „Sfânta Treime” şi la spitalul din Criuleni. O femeie însărcinată a fost transferată la Centrul Mamei şi Copilului din capitală. Aceasta avea două coaste fracturate.

Victimele au fost transportate la spital cu patru ambulanţe, cu maşini de poliţie şi maşini de ocazie. Victimele au spus medicilor că autobuzul era ticsit cu pasageri. Se presupune că accidentul s-a produs din cauza poleiului şi ceţei.

„SCUT” protestează

Peste 50 de poliţişti ai regimentului „SCUT” au intrat în grevă. Deşi nu au scandat lozinci, aceştia au stat neclintiţi în faţa sediului aproape patru ore. Poliţiştii susţin că muncesc câte 12 ore pe zi pentru un salariu în mediu de 3 000 de lei. Cel mai tare însă îi deranjează că sunt obligaţi să prezinte un anumit plan, altfel spus, să aresteze cât mai multe persoane. După patru ore de aşteptare, Igor Gori, şeful regimentului „SCUT”, a ieşit în faţa protestatarilor, însă a refuzat să comenteze revendicările acestora.

M.L.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)