Stéphane Courtois vine la Chişinău

La 8 iulie 2011, Senatul Universităţii Libere Internaționale din Moldova decernează titlul de Doctor Honoris Causa istoricului şi profesorului Stéphane Courtois (Franţa) pentru contribuţii esenţiale la elucidarea fenomenului comunismului, politicilor antiumane promovate de regimurile totalitare comuniste pe continentul european, dar şi în alte regiuni ale lumii.

Ceremonia de decernare va avea loc în Aula Magnifica a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, ora 10.00.

Profesorul Stéphane Courtois este unul din cei mai valoroşi cercetători ai istoriei comunismului și manifestărilor genocidale ale acestuia. Domnia sa este autor a câtorva sute de studii dedicate acestui fenomen, este unul din principalii autori ai Cărții negre a comunismului, tradusă în 25 de limbi ale lumii, care a suportat un tiraj ce depăşeşte peste un milion de exemplare. El este de asemenea director de cercetări la Centrul Naţional Francez de Cercetări Științifice la Universitatea Paris Ouest Nanterre La Défense, precum și profesor la Institutul Catolic de Studii Superioare, La Roche-sur-Yon. Este editorul ziarului le Communisme, înființat în 1982.

Ceremonia de decernare va fi urmată de o Conferință de presă organizată de Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Institutul de Istorie Socială „ProMemoria”, ora 11.45.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău