„Steaua fără nume” pe scena din Mereni

La 20 mai, pe scena Casei de Cultură din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a fost prezentată o nouă piesă de către Teatrul dramatic de amatori „Amadeus” în frunte cu regizoarea Ludmila Seretean.

Legendă: Tineri actori pe scena Casei de Cultură din satul Mereni

Tinerii înzestraţi cu talente actoricești le-au reamintit consătenilor că arta teatrală este de fapt o artă ce nu trebuie dată uitării. La 20 mai, tinerii au prezentat piesa „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian în regia Ludmilei Seretean. Scopul reprezentaţiei este promovarea limbii române și dezvoltarea pasiunii față de teatru a tinerei generații. De asemenea, piesa le-a fost dedicată celor care iubesc teatrul, însă nu au posibilitatea să ajungă în sălile de spectacol din Chișinău.

„Pot spune cu certitudine că tinerii actori sunt satisfăcuți de ceea ce fac pe această scenă, sunt entuziasmați și implicați permanent deoarece doar aici, în arta teatrală, tânărul se degajează, scapă de inhibiții, se transfigurează în diferite personaje”, a menționat Ludmila Seretean.

Tinerii au fost foarte plauzibili, lăsând publicul plăcut surprins de abilitățile lor. „M-am bucurat să văd tinere talente care și-au încercat potenţialul actoricesc. Au jucat foarte bine și de asemenea s-au încadrat foarte bine în rolurile propuse. Ne-am bucurat să îi vedem într-o altă manieră decât cea din viața de zi cu zi și sperăm ca succesele tinerilor să ajungă pe cele mai mari scene de teatru”, susține Marta Leu, spectatoare.

Cei care trăiesc pe scenă zeci de vieți sunt mulțumiți de publicul dornic de artă și de faptul că au reușit să pătrundă în inima fiecăruia.

„Dorința de mic copil de a urca pe scenă m-a motivat să dezvolt această scânteie pentru a-mi îmbunătăți abilitățile teatrale și de a mă afirma pe scena Casei de Cultură din Mereni. Fiecare ieșire în scenă este o experiență nouă, chiar dacă nu sunt pentru prima dată în scenă, mă domină mereu fiorii și îngrijorarea să iasă totul ca la carte, dar pot spune ca sunt niște emoții frumoase pe care vrei să le retrăiești din nou și din nou.” a menționat Dumitru Buga, actor.

Teatrul dramatic de amatori „Amadeus” a prins viață acum nouă ani în satul Mereni. Regizoarea Ludmila Seretean susține că planurile sale pentru viitor în promovarea artei teatrale sunt foarte multe, însă cel mai important factor sunt actorii și pasiunea lor față de frumos.

Pe scena teatrului din satul Mereni au debutat: Dumitru Buga, Ştefan Plămădeală, Maria Ciobanu, Dumitru Căpățînă, Andreea Seretean, Eduard Scobioală, Ionela Anton, Maria Seretean, Victor Postica.

Daniela Luca, stagiară