Steaua Bucureşti vine la Chişinău

Cea mai titrată echipă din România, Steaua Bucureşti, va veni pe 26 martie la Chişinău unde va întâlni liderul Diviziei Naţionale, FC Dacia. Potrivit oficialilor FC Dacia, meciul va avea loc pe arena „Zimbru” şi va începe la ora 19.30.

Antrenorul „lupilor galbeni”, Igor Dobrovolski, crede că acest amical va fi foarte util pentru echipa sa, dar şi pentru suporterii moldoveni. „Astfel de meciuri contribuie la popularizarea fotbalului şi la atragerea suporterilor la stadion. Meciul va avea loc atunci când este programată partida cu participarea naţionalei şi, pentru noi, va fi prilejul perfect pentru a avea jucătorii în priză. Cred că orice antrenor şi-ar dori astfel de adversari în meciurile amicale”, a menţionat Dobrovolski pentru site-ul oficial al clubului.

Steaua Bucureşti a mai disputat anul acesta un amical cu o echipă din Republica Moldova. Campioana FC Sheriff a pierdut cu scorul de 4-1 amicalul disputat în cantonamentul din Turcia.

FC Sheriff s-a despărţit de 11 fotbalişti

Campioana FC Sheriff s-a despărţit în această iarnă de 11 jucători. Unii dintre aceştia s-au transferat la alte echipe, unii au fost împrumutaţi, iar cu alţii au fost reziliate contractele. Pentru a acoperi golul lăsat de plecarea fotbaliştilor care au avut o evoluţie bună în grupele Europa League, conducerea clubului a făcut şase achiziţii.

Astfel de la FC Sheriff au plecat Aleksandr Erokin, Ognen Vraneş (ambii au plecat la FC Krasnodar), Igor Karpovic (Naftan, Belarus), Jose Nadson (dat în arendă la Genk, Belgia), Miloş Adamovici (dat în arendă la echipa Polonia).

În cazul lui Nadson şi Adamovici, echipele care i-au împrumutat îi pot cumpăra în vară. De asemenea, echipa a fost părăsită de Edgars Gauracs care s-a întors la Ventspils.

Cu Baco Nicolici şi Djurovici s-a ajuns la un numitor comun pentru rezilierea contractelor. Trei jucători tineri au fost daţi în arendă la FC Tiraspol. E vorba de Serghei Dulghier, Rustam Ţânea şi Eduard Hoderean.

Au făcut şase achiziţii şi nu se opresc aici

Campionii continuă politica în ceea ce priveşte achiziţionarea unor jucători tineri talentaţi, dar necunoscuţi. Astfel, cu FC Sheriff au semnat Iasmin Mecinovici (fundaş), Dalibor Volas, Alexandr Pesic (atacanţi), Gandi Kassenu (fundaş), Nail Zamaliev şi Abu Tommy (mijlocaşi). „Mai avem încă şase fotbalişti în probe şi nu excludem că vom semna şi cu ei contracte. Totodată, continuăm să urmărim şi alţi jucători care ar putea evolua pentru FC Sheriff”, a spus managerul clubului Valeriu Gurduza. (V.H.)