Steaua Bucureşti şi FC Sheriff se înfrăţesc?

Fostul antrenor al Stelei Bucureşti, actualul tehnician al celor de la FC Sheriff Mihai Stoichiţă, i-a propus lui Gigi Becali o soluţie pentru a acoperi postul de fundaş dreapta, o poziţie problematică pentru clubul bucureştean. Stoichiţă este de părerea că Marcel Metoua este fotbalistul perfect pentru ca Steaua să avanseze în cupele europene şi să câştige titlul de campioană.

„Metoua este un jucător foarte bun în calitate de fundaş dreapta, se implică foarte mult şi în fazele de atac şi cred că ar putea să se acomodeze repede cu stilul de joc al Stelei. Cred că Metoua s-ar putea impune la clubul bucureştean. De asemenea, pot să vă spun că acest jucător va deveni în viitorul apropiat jucător al naţionalei Coastei de Fildeş”, a menţionat Stoichiţă.

Se pare că această mutare s-ar putea realiza fără ca Steaua să plătească nimic celor de la FC Sheriff. În schimb, Mihai Stoichiţă ar putea să-l antreneze pe mijlocaşul Tibi Bălan. Acesta nu prea a prins lotul Stelei în acest sezon, iar patronul Gigi Becali nu-l mai doreşte în echipa sa. Stoichiţă l-a vrut şi pe Novak Martinovici la FC Sheriff, dar fundaşul Stelei a ales să se întoarcă la fosta sa echipă, Pandurii Târgul Jiu.

 

Suvorov, fără angajament

 

La FC Sheriff s-ar putea întoarce şi internaţionalul Alexandru Suvorov. Acesta nu şi-a înnoit înţelegerea cu FC Cracovia şi este în căutarea unei echipe. Mijlocaşul naţionalei a fost până acum în probe la două echipe din Occident, dar, în cele din urmă, nu a semnat. Iniţial, acesta a fost în probe la clubul din Spania, Espanyol Barcelona, dar din cauza că antrenorul care l-a dorit a fost demis, contractul n-a mai fost semnat.

 

Zilele acestea, Suvorov ar fi putut semna cu belgienii de la Standard Liège, echipă antrenată de Mircea Rednic. Suvorov a jucat pentru Standard într-un meci amical, dar conducerea clubului a decis că nu are nevoie de serviciile internaţionalului moldovean.

 

O variantă ar fi revenirea la FC Sheriff, Suvorov însă a menţionat că şi-ar dori să joace în Spania. Agenţii săi îi caută o echipă în liga a doua din Spania. (V.H)