Statele Unite vor disloca în Polonia un detaşament al US Air Force // Lumi paralele

Statele Unite vor disloca în Polonia un detaşament al US Air Force care va fi însărcinat cu susţinerea rotaţiilor periodice ale avioanelor de vânătoare şi de transport americane, începând din toamnă, potrivit unui anunţ de miercuri al Pentagonului.

Anunţul a fost făcut în timpul unei întrevederi de la Washington între secretarul american al Apărării, Leon Panetta, şi omologul său polonez, Tomasz Siemoniak.

Detaşamentul, al cărui număr de militari nu a fost precizat, „va sosi în această toamnă pentru a susţine dislocările trimestriale ale avioanelor F-16 şi C-130 care vor debuta în 2013”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Militarii americani vor fi staţionaţi în premieră pe teritoriul polonez, a adăugat Little, potrivit căruia acest lucru „va permite o cooperare militară apropiată între cele două ţări”.

În timpul reuniunii lor, cei doi oficiali au evocat contribuţia poloneză la coaliţia internaţională din Afganistan, unde aproximativ 2.500 de militari polonezi se află în provincia Ghazni (est), precum şi participarea Varşoviei la scutul antirachetă al NATO.

Potrivit planurilor SUA de dezvoltare a scutului antirachetă în zona Europei, interceptorii din România ar urma să fie pe deplin pregătiţi de funcţionare în 2015, iar cei din Polonia ar urma să fie instalaţi într-o fază ulterioară a programului, până în 2018. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)