Spitalele au luat amenzi de miliarde din cauza ortografiei ilizibile a medicilor

Spitalul Clinic nr. 123 din oraşul Odinţovo

30 de miliarde de ruble au fost percepute în 2015 de la instituţiile medicale din Rusia pentru întocmirea greşită a actelor, inclusiv din cauza scrisului indescifrabil al doctorilor. Aceasta este concluzia curţii de conturi din această ţară, scrie tvrain.ru.

Potrivit datelor acestei instituţii, 43% din încălcări pentru care plătesc spitalele amenzi companiilor de asigurări nu au nimic în comun cu medicina, fiind legate de întocmirea eronată a actelor, de exemplu, din cauza greşelilor ortografice şi a scrisului ilizibil. În 2015, valoarea amenzilor pentru asemenea încălcări a alcătuit 30,5 miliarde de ruble. Potrivit Curţii de Conturi, aceşti bani sunt „pur şi simplu pierduţi” de sistemul Asigurării medicale obligatorii.

În total, pe seama spitalelor şi a altor instituţii medicale, pentru diverse încălcări au fost cheltuiţi 67,3 miliarde de ruble, o mare parte dintre acestea, pentru tratament de proastă calitate.

Curtea de Conturi din Rusia a ajuns la concluzia că, din cauza activităţii companiilor de asigurare, sistemul Asigurării medicale obligatorii ar putea pierde 30,5 miliarde de ruble. Cu toate acestea, înseşi companiile de asigurare au calificat aceste pretenţii neîntemeiate.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)