Spiridon: „Iubesc Şahtiorul şi nu vreau să plec”

Mircea Lucescu şi basarabeanul Alexandru Spiridon au luat al patrulea titlu cu Şahtior, aflându-se, înaintea ultimei etape, la 6 puncte faţă de Dinamo Kiev pe care a învins-o miercuri seara (1-0) la Doneţk. Astfel, cei doi antrenori ar putea să mai rămână cel puţin doi ani la Şahtior.

Donbass Arena s-a pregătit ca pentru marea finală a campionatului. 50.000 de steguleţe şi o coregrafie specială au transformat „naveta spaţială” din Doneţk într-o imensă portocală cu miez verde şi urme fine de alb şi albastru din sectorul fanilor veniţi de la Kiev.

Atmosfera fantastică i-a împins pe mineri spre careul lui Şovkovski şi, la prima ocazie, au lovit. Srna a centrat perfect de pe dreapta, iar Ilsinho a reluat sub transversală din careul mic (minutul 15). La 1-0, Şahtior era campioană. Trupa lui Gazzaev a dat semne de viaţă, ba chiar putea să egaleze, însă Milevski a trimis cu capul pe lângă bară. Dinamo a continuat să construiască haotic, fără inspiraţie, în timp ce Şahtior a continuat seria ratărilor, inclusiv din penaltiul scos de Luiz Adriano, faultat în careu de Haceridi! Jadson l-a remarcat pe Şovkovski (85), care a parat cu ajutorul barei. Doar a prelungit agonia. Nu s-a mai întâmplat nimic şi ultima etapă nu mai contează. Şahtior a preluat puterea în Ucraina şi cerul de deasupra stadionului a fost inundat de artificii. Donbass s-a transformat în OZN.

Lucescu a vrut să-l arunce pe Ahmetov

După fluierul de final, Mircea Lucescu l-a chemat în teren pe Rinat Ahmetov. Patronul a coborât din loja VIP şi a sărbătorit alături de învingători al cincilea titlu câştigat de Şahtior. Antrenorul român s-a îmbrăţişat cu Ahmetov pe care a vrut să-l arunce în aer cu ajutorul jucătorilor, explicându-i miliardarului ucrainean că el nu mai riscă, având probleme cu inima.

Spiridon nu vrea să plece

Alexandru Spiridon a declarat la conferinţa de presă de după meci că nu intenţionează să plece de la Şahtior. „Suntem o echipă valoroasă şi nu am cum să plec de aici. Alături de mister Mircea Lucescu mă simt foarte bine. Eu iubesc acest club şi nici nu poate fi vorba să antrenez în altă parte”, a spus moldoveanul.

Cele 9 trofee ale lui Lucescu şi Spiridon la Şahtior
2004: Cupa Ucrainei
2005: Titlul şi Supercupa Ucrainei
2006: Titlul
2007: locul 2 în campionat, finala Cupei Ucrainei
2008: Titlul, Cupa şi Supercupa Ucrainei
2009: Cupa UEFA, locul 2 în campionat, finala Cupei Ucrainei
2010: Titlul