Speranţe de doi bani pentru FC Dacia

Vicecampioana R. Moldova, FC Dacia, a înregistrat o înfrângere şi un rezultat de egalitate la Cupa Comunităţii Statelor Independente (CSI) şi Ţărilor Baltice 2010 şi, practic, a irosit şansa de a accede în etapa următoare a competiţiei.

Dobrovolski nu i-a ajutat

Fostul selecţioner, Igor Dobrovolski, nu i-a ajutat pe cei de la FC Dacia. Cu un internaţional în teren, Igor Bugaiov, „dacii” au pierdut de la rezervele uzbecilor, FC Bunyodkor, scor 0-1, şi au jucat la egalitate, 0-0, cu campionii Lituaniei, FK Ekranas.

FC Dacia nu mai este echipa care se bătea de la egal la egal, acum câţiva ani, cu cei de la SV Hamburger. Fotbaliştii moldoveni au jucat cu frâna trasă, iar uzbecii au reuşit să se impună pe final de meci cu un gol fabulos. În cel de-al doilea meci, cu campioana Lituaniei, dacii mai mult s-au apărat şi, în cele din urmă, au obţinut un rezultat de egalitate. Acesta le mai dă speranţe pentru calificare, dar foarte mici.

Mai cred în calificare

Chiar dacă pentru acest turneu s-au întărit cu internaţionalul moldovean Igor Bugaiov, „dacii” nu au reuşit încă să înscrie şi ocupă poziţia a treia în grupa D cu doar un singur punct. Antrenorul formaţiei, Veaceslav Semionov, nu a avut pretenţii mari vizavi de jocul elevilor săi, pentru că actualmente FC Dacia nu arată ca o echipă. „Băieţii s-au dăruit pe teren şi cred că mai avem şanse de calificare. Dacă vom juca bine în etapa viitoare, putem spera la calificare”, şi-a încurajat fotbaliştii Semionov.

Cu gândul la transferuri, nu la joc

Jucătorii, care mai mult se gândesc la jocul individual decât cel de echipă, spun că atât timp cât mai au şanse, fie ele şi teoretice, vor lupta. „Mai avem şanse şi nu trebuie să ne pierdem speranţa. Avem încă o partidă, care va fi decisivă pentru noi”, a spus Iurie Şoimu. „Trebuie să înscriem în meciul cu FC Pyunik Erevan. Numai aşa putem spera la calificare”, a completat Bugaiov.

Internaţionalul de tineret, Ion Arabadji, a fost eliminat în meciul cu lituanienii şi nu-şi va putea ajuta echipa în partida cu armenii de la Pyunik. „Cred că arbitrul trebuia să mă avertizeze verbal şi nu să mă penalizeze cu două cartonaşe galbene chiar la începutul partidei. Dar poate am meritat să fiu eliminat”, se scuză Arabadji.

Mizează pe ajutorul uzbecilor

Pentru a accede în faza sferturilor de finală ale competiţiei, „dacii” trebuie să învingă FC Pyunik Erevan, iar în cealaltă partidă a grupei FK Ekranas să piardă în fața celor de la FC Bunyodkor. Campioana Uzbekistanului şi-a asigurat deja calificarea în sferturi după ce a învins cu 3-2 pe FC Pyunik.

Următoarea etapă din această grupă va avea loc marți.

Urmăriți reacțiile „dacilor” după partida cu FC Pyunik într-un reportaj al trimișilor speciali ai JurnalTV la Moscova.
Vitalie Hadei