Spectacolul „Casa M” de Luminiţa Ţâcu va participa la Edinburgh Festival Fringe

Spectacolul „Casa M.”, produs de Centrul de Arte „Coliseum”, a obţinut o invitaţie la Edinburgh Festival Fringe, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa.

Amintim că textul „Casei M” a fost scris în baza unor istorii adevărate ale unor femei supuse violenţei domestice şi scoate la iveală frica de a acţiona în faţa agresivităţii, complexul de inferioritate al basarabencelor, neputinţa lor de a se apăra, frustrarea, educaţia defectuoasă, acceptarea umilinţei. Protagonistele montării sunt actriţele Mihaela Strâmbeanu, Snejana Puică, Ina Surdu şi Irina Vacarciuc, iar regia e semnată de Luminiţa Ţâcu.

„Am trimis la Edinburgh o înregistrare video şi materiale despre spectacol şi am primit invitaţia. O susţin pe Luminiţa Ţâcu, o regizoare de perspectivă, care are curajul de ataca probleme dure ale actualităţii”, afirmă Mihai Fusu, directorul Centrului „Coliseum”.

Spectacolul „Casa M” va fi jucat la Edinburgh în august 2011. Precizăm că la Festivalul Dramaturgiei Româneşti din Timişoara, desfăşurat în mai 2011, „Casa M” a câştigat Premiul pentru interpretare actoricească.

I.N.