Spectacol pe piaţa transferurilor!

Anul fotbalistic 2010 este pe sfârşite. Laureaţii sunt Spania (campioană mondială), Inter Milano (câştigătoarea Ligii Campionilor) şi Atletico Madrid care a triumfat în Europa League. 2011 se apropie cu paşi grăbiţi, iar spectacolul din pauza competiţională este asigurat de mişcările de pe piaţa transferurilor. Jurnaliştii de la goal.com au alcătuit un top al celor mai aşteptate mutări din ianuarie 2011:

1. Carlos Tevez Deşi atacantul a renunţat la cererea de transfer, presa scrie că zilele argentinianului la Manchester City sunt numărate. Orice club din lume şi l-ar dori pe Tevez în atac. În ianuarie, este foarte probabil să asistăm la plecarea „Apaşului” de la City. Posibile destinaţii: Real Madrid, Boca Juniors.

2. David Luiz Fundaşul brazilian traversează o evidentă criză de formă şi şi-a pierdut locul în prima echipă a Benficăi. A refuzat recent prelungirea contractului şi este pe picior de plecare. Posibile destinaţii: Manchester City, Inter, Real Madrid.

3. Glen Johnson Sezonul foarte slab pe care îl traversează Liverpool l-a pus serios pe gânduri pe fundaşul enlez. De altfel, Johnson nu este unul dintre preferaţii lui Hodgson care preferă să scape de internaţionalul englez şi să aducă unul din oamenii săi. Posibile destinaţii: mai multe cluburi din prim rang din Italia (Milan, Juventus şi Fiorentina) sunt pe urmele fundaşului.

4. Thiago Alcantara „Noul Xavi” este pe cale să se despartă de Barcelona. Îi expiră contractul în iunie 2011 şi nu doreşte să şi-l prelungească din cauza puţinelor şanse pe care i le-a acordat Guardiola. Orice club care caută un mijlocaş central de perspectivă se poate înscrie în cursa pentru semnătura fotbalistului.

5. Fabio Coentrao Fundaşul stânga abia şi-a reînnoit contractul cu Benfica, dar ofertele venite pe adresa sa sunt luate în serios de „vulturi”. Printre posibilii cumpărători ai jucătorului de 22 de ani se află Milan, Manchester United şi Chelsea.

6. Ronaldinho Transferul lui Antonio Cassano la Milan înseamnă, cu siguranţă, despărţirea de Ronaldinho. Clubul la care s-a lansat, Gremio Porto Alegre, s-a înţeles cu agenţii jucătorului, iar transferul se va oficializa în ianuarie. Deşi mai sunt echipe interesate de serviciile sale, brazilianul va alege cu sufletul şi se va întoarce în ţara natală.

7. David Trezegut Hercules a făcut o afacere excelentă cu atacantul francez, care pare că traversează a doua tinereţe. Deşi cei de la Alicante au spus răspicat că francezul nu e de vânzare, acesta tinde să joace din nou la o echipă de top. Posibile destinaţii: Liverpool, Inter

8. Gary Medel Unul dintre cei mai talentaţi jucători de la Boca Juniors poate părăsi clubul de pe „La Bombonera”din cauza problemelor financiare. Nu duce lipsă de oferte, cea mai probabilă destinaţie fiind Europa.

9. Antonio Cassano – Deşi nu a fost oficializată, trecerea atacantului de la Sampdoria la AC Milan este dată ca sigură de presa din Italia. În cazul în care mutarea nu se va materializa, „diavolii” vor apela la soluţia de rezervă: Dzeko.

10. Jermaine Jones Postura de rezervă de la Schalke nu îl mulţumeşte pe mijlocaşul central, care a avut şi un conflict cu Felix Magath. Jones e pe picior de plecare, mai multe cluburi din Premier League manifestându-şi interesul pentru el.