Spectacol în Divizia Naţională de fotbal

Veris Chişinău o bate pe campioana Moldovei, iar Zimbru câştigă în Derby-ul capitalei

Weekendul trecut s-au jucat meciurile din etapa a II-a a Diviziei Naţionale la fotbal. Amatorii fotbalului moldovenesc au devenit martorii unor meciuri spectaculoase, cu scoruri surprinzătoare şi cu multe goluri, în fiecare meci fiind marcate cel puţin două goluri.

Primele trei meciuri ale etapei, au avut loc sâmbătă, 3 august. Dintre acestea poate fi remarcată partida între debutanta campionatului, Veris Chişinău, şi campioana Sheriff Tiraspol.

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru formaţia chişinăueană. În minutul 3, Viorel Frunză a punctat pentru 1-0 după un şut splendid dintr-o lovitură liberă. Acest gol i-a permis atacantului lui Veris să urce în topul golgheterilor, alături de Victor Truhanov de la Dinamo-Auto. În ultimul minut al primei reprize, tiraspolenii au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. După şutul cu capul al lui Bonfim, mingea a fost respinsă de portarul celor de la Veris, însă, ricoşând în fundaşul Adrian Caşcaval, aceasta totuşi a intrat în poartă.

În minutul 60, a avut loc faza care a decis soarta meciului. Pentru un fault dur asupra adversarului, fundaşul tiraspolenilor, Alexandru Scripcenco, a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat din teren. Cei de la Veris au profitat imediat de faza fixă creată şi au înscris încă un gol, de această dată prin mijlocaşul selecţionatei de juniori, Cristian Cârlan.

Cu toate că sfârşitul meciului i-a găsit pe jumătatea adversă de teren, jucătorii tiraspoleni nu au reuşit să modifice scorul.

În celelalte două meciuri ale zilei de sâmbătă, Speranţa Crihana-Veche a învins surprinzător formaţia FC Costuleni, iar Rapid Ghidighici nu a reuşit să obţină decât un egal în meciul contra Olimpiei Bălţi, scor 1-1.

Data de 4 august a pregătit pentru microbişti un meci şi mai tare. Pe stadionul Zimbru din Chişinău urma să aibă loc Derby-ul Capitalei, între Zimbru şi Dacia. Acest meci a adunat în tribune circa 3500 de spectatori, care au devenit martorii unui meci demn să poarte numele Derby.

Zimbru a început partida în forţă, iar rezultatul nu s-a lăsat aşteptat. În minutul 29, scorul era deja 2-0 pentru Zimbru, după ce atacantul rus, Serghei Tsyganov, a reuşit de două ori să-l învingă pe portarul dacilor, Eugen Matiughin. Dacia a răspuns cu câteva şuturi periculoase, însă de fiecare dată Calancea a intervenit salvator.

După pauză, formaţia condusă de Serghei Cleşcenco a jucat mai defensiv, încercând să protejeze rezultatul obţinut în prima repriză, ceea ce le-a permis dacilor să se apropie de mai multe ori de poarta galben-verzilor. Pe final, lupii galbeni au reuşit totuşi să marcheze şi să reducă din diferenţă. Muntenegreanul Miloş Krkotic a executat perfect o lovitură liberă, iar Calancea nu a mai putut interveni.

În celelalte meciuri, FC Tiraspol a dispus cu 2-0 de Academia, iar lidera campionatului, Milsami Orhei, a învins-o în deplasare pe Dinamo-Auto, scor 2-1.

După cele două etape jucate, Milsami şi Veris împart primele două locuri, având câte şase puncte la activ, fiind urmate de FC Tiraspol, Zimbru şi Rapid, cu câte patru puncte. Campioana Sheriff Tiraspol se află deocamdată pe locul 8, având doar un punct, la fel ca Dacia şi Olimpia. Pe ultimele două poziţii se află formaţiile Costuleni şi Academia, care după două etape nu au reuşit să obţină nici un punct.

Diego Gherman

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)