Spălătoria rusească: 22 de milioane de dolari au fost virate în conturile companiilor lui Shor

Spălătoria rusească: 22 de milioane de dolari au fost virate în conturile companiilor lui Shor de către firme-fantomă

Şase companii conectate la familia Shor au încasat bani din „Spălătoria rusească”. Informaţiile bancare analizate de RISE Moldova arată că 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranşe. Viramentele au fost făcute de către firme fantomă din Marea Britanie şi Noua Zeelandă.

În 2012, Yana Gaydaychuk, fiica impresarei Jasminei, soţia lui Ilan Shor, a fondat la Chişinău societatea Agercom Grup SRL. Informaţiile obţinute de RISE demonstrează că această companie a primit în contul deschis la Moldindconbank 2,5 milioane de dolari. Banii au intrat pe 9 decembrie 2013, fiind viraţi de Westburn Enterprises Limited, o firmă fantomă din Marea Britanie implicată în operaţiunea rusească de spălare a sumei de 22 de miliarde de dolari numită Laundromat.

De fapt, în aceeaşi zi, Westburn Enterprises Limited nu doar că a transferat bani, dar a şi încasat mai mult de 30 milioane de dolari de la o altă companie fantomă – Mirabax Investments Limited, implicată şi ea în Laundromat.

Detalii, aici.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)