Soția ambasadorului la Tallinn, Viorica Guzun, într-o deosebită ținută de Ziua Estoniei/ FOTO

By Elena Cotuna

Soţia ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Viorica Guzun, impresionează din nou prin ținutele grațioase pe care le alege pentru aparițiile în public. Ieri, la recepția prezidențială dată la Tallinn cu ocazia Zilei Independenței Estoniei, aceasta a purtat o deosebită rochie tip ie, cu elemente tradiționale.

Soții Guzun au pășit grațios pe covor, ambii în ținute de sărbătoare. Soţia ambasadorului a purtat o rochie galbenă, lungă, brodată cu elemente tradiționale. Viorica spune că rochia a fost confecționată de mama ei, cea care a confecționat anterior și alte ținute, între care și un minunat costum popular.

“Rând cu rând, floare cu floare, simbol cu simbol, zi cu zi, dedicaţia şi munca Mamei, au ajuns să aducă la lumina zilei creaţia la care mă uit şi mă minunez. Brodată, multă vreme, şi adusă la forma de azi de către Mama”, scrie Viorica pe blog. Aceasta le mulțumește mamei și surorii ei, designer de meserie, pentru minunatul “veşmânt demn de a reprezenta ţara la Balul Preşedintelui”.

“O port cu drag, cu mândrie şi gând bun, pentru că face parte din comoara mea şi pentru că vorbeşte despre tradiţiile pe care am onoarea să le reprezint, la braţul demnului meu soţ”, adaugă Viorica.

Anul trecut, la aceeași ceremonie, Viorica Guzun a purtat un costum tradiţional moldovenesc, reuşind să întoarcă privirile celor prezenţi la eveniment. Aceasta nu a fost prima apariţie a soţiei ambasadorului în costume naţionale. Viorica Guzun a mai apărut în public în asemenea port, la diferite evenimente din diasporă, dedicate promovării culturii şi a tradiţiilor moldoveneşti.

Știrea Soția ambasadorului la Tallinn, Viorica Guzun, într-o deosebită ținută de Ziua Estoniei/ FOTO a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org