Sosniţki: „Nu mai avem şanse la titlu”

Pentru prima dată în ultimii zece ani, FC Sheriff este la un pas să piardă titlul de campioană. Şefilor acestei echipe li s-a spulberat visul să joace în grupele Ligii Campionilor. Naşii FC Sheriff sunt puştii de la FC Academia UTM care s-au impus pe teren propriu cu 1-0. Eroul meciului a fost Adrian Caşcaval care a reuşit să marcheze în minutul 58. FC Academia UTM a reuşit să îi ia opt puncte lui FC Sheriff în acest sezon, iar antrenorul Andrei Sosniţki recunoaşte că echipa sa nu mai are şanse la titlu.

Meciul dintre FC Academia UTM şi FC Sheriff ar fi putut avea alt deznodământ dacă, în minutul 43, Miral Samardzic ar fi reuşit să transforme o lovitură de la 11 metri. Tiraspolenilor nu le rămâne decât să aştepte să se întâmple o minune în meciul dintre FC Tiraspol şi FC Dacia, care va avea loc duminică. „Deja s-a consumat intriga în ceea ce priveşte campioana. Din păcate, noi am fost cei care am cedat presiunii şi am pierdut titlul de campioană”, a spus Sosniţki.

Chiar dacă recunoaşte că a pierdut titlul, Sosniţki nu vrea să demisioneze pentru că astfel ar pierde bani importanţi la rezilierea contractului. „Nu trebuie să mă întrebaţi pe mine dacă rămân în sezonul viitor la cârma echipei. M-am săturat să răspund la această întrebare”, a spus iritat antrenorul belorus.

Cel mai probabil, locul lui Sosniţki va fi luat de fostul antrenor al echipei, Leonid Kuciuk. Acesta deţine funcţia de director tehnic la FC Sheriff, însă ar vrea să continue în calitate de antrenor principal. (V.H.)