Sorţii au decis reeditarea celui mai tare duel din istoria UCL!

Real Madrid – Manchester United, cel mai tare meci din optimile Ligii Campionilor!

Una din marile favorite la câştigarea competiţiei va fi eliminată cu siguranţă în prima rundă eliminatorie.

Cele două partide care se vor disputa în primăvara anului viitor vor reprezenta a noua şi a zecea întâlnire dintre cei doi coloşi.

În precedentele opt dispute, Real Madrid a obţinut trei victorii,”diavolii” din Manchester două, alte două partide terminându-se la egalitate. De notat că pe Bernabeu, albii nu au cunoscut înfrângerea în faţa lui United.

Aproape de fiecare dată când au fost faţă în faţă, cele două echipe au făcut meciuri memorabile, însă unul dintre meciuri a rămas în istorie.

În sezonul 2002-2003, Real şi Manchester s-au întâlnit în sferturile de finală. După o victorie a Realului în tur, scor 3-1, Manchester United s-a impus în returul de pe Old Trafford cu 4-3, după un meci fantastic.

“Il Fenomeno” Ronaldo a înscris toate cele trei goluri ale “galacticilor” şi trupa din Madrid s-a calificat în semifinale, cu 6-5 la general.

Se spune că acel meci incredibil de la Manchester l-a convins pe Roman Abramovich să investească în fotbal, iar două luni mai târziu acesta cumpăra pachetul majoritar de acţiuni de la Chelsesa.
Călcâiul lui Redondo

Un alt meci de poveste s-a disputat între cele două combatante în sezonul 1999-2000, când Real avea să câştige competiţia după ce elimina pe United, tot în sferturile competiţiei. După un 0-0 pe Bernabeu, “galacticii” s-au impus cu 3-2 pe Old Trafford, la capătul unei partide care a rămas în istorie graţie “călcâiului de geniu al lui Redondo”.

Rezultate la tragerea la sorţi
Galatasaray – Schalke
Celtic – Juventus
Arsenal – Bayern Munchen
Şahtior – Borussia Dortmund
Milan – Barcelona
Real Madrid – Manchester United
Valencia – PSG
Porto – Malaga

Prima manşă a optimilor LC va avea loc în perioada 12-20 februarie 2013, iar returul este programat la 5-13 martie. Prima manşă se va disputa conform ţintarului de mai sus, echipele clasate pe locul secund în grupe fiind obligate să joace primul meci pe teren propriu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)