Soldaţi care au supravieţuit decenii izolaţi în păduri, fiind anunţaţi drept morţi

Soldat rus, căruia nu i-a fost făcut public numele: 11 ani

În această săptămână, oficialii ruşi au anunţat reţinerea unui soldat care a dezertat de la postul său şi s-a ascuns într-o pădure din Kamceatka în 2004. Crezându-l mort, familia sa l-a identificat eronat cu cadavrul unui bărbat pe care l-a înmormântat la câteva luni de la fuga fiului lor.

hiroo-onoda

Hiroo Onoda: 29 de ani

Cel mai cunoscut dintre ostaşii armatei imperiale japoneze după cel de-al Doilea Război Mondial. Onoda a executat un ordin să stea şi să lupte împotriva invaziei SUA în Insulele Filipine în februarie 1945. Declarat mort în 1959, el a apărut în 1974, după ce fostul său comandant a fost adus pe insulă şi i-a ordonat să capituleze. A murit în 2014.

 

afganistan-18446827

Bakhretdin Khakimov/Sheikh Abdullah: 33 de ani

Recrutul Armatei sovietice Hakimov a fost rănit într-o acţiune în 1980 în Afganistan. El a fost îngrijit de către localnici, apoi a rămas în această ţară, recăsătorindu-se şi adoptând un alt nume. A fost găsit în 2013 de către Armata rusă, în cadrul unui proiect de localizare a ostaşilor pierduţi.

cei doi japonezi

Shigeyuki Hashimoto and Kiyoaki Tanaka: 45 de ani

Hashimoto and Tanaka ştiau că Japonia pierduse al Doilea Război Mondial, ei luptaseră în jungla Malaeziană. În loc să depună armele, ei au continuat să lupte cu partizanii comunişti din Malaiezia până a fost semnat un acord de pace în 1989. Ei s-au întors în Japonia la vârsta de 71 şi 77 de ani în 1990.

După theguardian.com

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)