Sneijder şi Robben, favoriţi la câştigarea „Balonului de Aur”

Evoluţiile excelente ale lui Sneijder în Africa de Sud l-au propulsat pe mijlocaşul olandez în postura de favorit la câştigarea „Balonului de Aur”.

Cupa Mondială a schimbat ordinea celor mai buni jucători din lume la ora actuală. Dacă înaintea turneului final Rooney şi Messi erau consideraţi favoriţi la câştigarea „Balonului de Aur”, acum locul lor a fost luat de Sneijder şi Robben, doi olandezi care au jucat finala Ligii Campionilor – Sneijder chiar a câştigat-o – şi acum sunt în finala CM. Lângă ei şi-ar mai putea face loc şi uruguayanul Forlan, autor a patru goluri la turneul final şi câştigător al Europa League cu Atletico Madrid. Bătălia dintre Sneijder şi Robben va continua duminică, la Johannesburg. Doar un gol decisiv al jucătorului lui Bayern München ar putea echilibra balanţa, care este acum de partea interistului.

Ascensiunea lui Sneijder a atras atenţia cluburilor mari din Europa. Massimo Moratti, preşedintele lui Inter, a recunoscut că Manchester United s-a interesat de perla campioanei Italiei. „Este adevărat că am primit o ofertă pentru Sneijder, dar nu dau alte detalii”, a spus Moratti.

Sneijder în 2010
campion al Italiei cu Inter
câştigător al Cupei Italiei cu Inter
câştigător al Ligii Campionilor cu Inter
finalist al Cupei Mondiale cu Olanda
Robben în 2010
campion al Germaniei cu Bayern
câştigător al Cupei Germaniei cu Bayern
finalist al Ligii Campionilor cu Bayern
finalist al Cupei Mondiale cu Olanda
5 goluri a marcat Sneijder la Cupa Mondială
2 goluri a înscris Robben în Africa de Sud