SMURD va trece Prutul?

Serviciul Mobil de Urgenţǎ, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) ar putea activa și în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, care s-a aflat ieri în vizită oficială la Chişinău.

Oficialul român a declarat că există un proiect comun privind crearea în Republica Moldova a sistemului integrat de medicină de urgenţă SMURD, care are la bază intervenţii prompte pe cale aeriană şi navală.

„Este un sistem instituțional extrem de apreciat de cetățenii României și i-am confirmat domnului ministru că proiectul discutat, inclusiv cu finanțare europeană, se află într-o bună stare de avansare”, a declarat Corlățean.

Menționăm că SMURD a apărut în România în 1991 la inițiativa medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat. SMURD este un sistem de urgență de stat care funcționează conform standardelor europene și are în dotare utilaj performant.

Aceasta este prima vizită în Republica Moldova a ministrului român de Externe după ce a fost învestit în funcţie. Obiectivul vizitei este accelerarea proiectelor comune care se află derulare. Titus Corlăţean s-a întâlnit ieri şi cu premierul Vlad Filat, cu speakerul Marian Lupu şi preşedintele Nicolae Timofti.

După Jurnal.md

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)