Slovacia oferă mai multe burse pentru cetăţenii R. Moldova

Comenius-BA - slovak national theatreDin numele Ambasadei Republicii Slovace la Chisinau, gasiti atasate un rezumat in limba romana, format Word, referitor la bursele oferite de Slovacia pentru cetatenii R. Moldova precum si o Nota Verbala.

Venim cu marea rugaminte la dvs. de a transmite mai departe aceasta informatie tuturor persoanelor interesate.

Pentru detalii si intrebari nu ezitati sa ne contactati la nr. 022 200 252.

Va multumim anticipat.

Cu respect,

Diana Marian

Ambasada Republicii Slovace la Chisinau

BURSE

1. Ambasada Slovaciei în R. Moldova anunţă oferta de burse universitare, oferite de Slovacia cetăţenilor R. Moldova. Începutul studiilor – septembrie 2014. Aplicanţii pot depune dosarele în perioada 24 martie-29 mai 2014. Informaţii suplimentare şi formulare de aplicare pot fi găsite pe www.vladnestipendia.sk

Pe data de 30 mai, Ambasada Slovaciei la Chisinau împreuna cu reprezentanții Ministerului Educației vor face o selecție a aplicațiilor.

2. Burse pentru studenți, doctoranzi, profesori universitari, cercetatori și artiști.

Programul Național de burse al Republicii Slovace sprijină studiile / cercetarea / predarea/ mobilitatea artistică a studenţilor străini, doctoranzi, cadre didactice universitare, cercetători și artiști în instituțiile de învățământ superior și organizațiile de cercetare din Slovacia.

Candidați eligibili:

Studenții pot beneficia de studii în Slovacia la nivelul doi de învățământ superior. Durata bursei de studii : 1 – 2 semestre sau 1-3 trimestre.

Doctoranzii îşi pot desfăşura activităţi de cercetare în Republica Slovacă. Durata studiilor: 1 – 12 luni.

Profesorii universitari pot beneficia de burse pentru activități de cercetare și dezvoltare în Republica Slovacă pentru o perioadă de 1 – 12 luni.

Candidații sunt rugați să completeze on-line formularul de aplicare, acesta fiind trimis până la 30 aprilie 2014.

Pentru mai multe informații vizitați acest site, unde veți găsi și formularul de aplicare: http://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-applicants

Referitor la diverse tipuri de burse oferite de Slovacia pentru cetățenii din R. Moldova, va rugam sa vizitati si urmatoarele situ-ri:

Scholarships

http://visegradfund.org/v4eap/scholarships-eap/

http://visegradfund.org/scholarships/outgoing/

http://visegradfund.org/wordpress/wp-content/uploads/download/v4fund_VSP-EaP_rules_2012.pdf

3. ŞCOALĂ DE VARĂ

Ambasada Slovaciei în R. Moldova anunţă despre oportunitatea participării tinerilor din R. Moldova la cea de-a 50-a ediţie a Şcolii de Limbă şi Cultură slovacă. Evenimentul este programat pentru perioada 3-23 august 2014 şi va avea loc la Bratislava, costurile participanţilor fiind acoperite de organizatori. Informaţii suplimentare despre cea de-a 50-a ediţie a Şcolii de Limbă şi Cultură slovacă pot fi accesate pe www.fphil.uniba.sk/sas

Candidații sunt rugați să depuna actele la Ambasada Republicii Slovace din Moldova, str. Șciusev 101, până la data de 30 aprilie 2014. Una din condițiile obligatorii pentru cei care doresc să se înscrie este cunoașterea limbii slovace la nivel începător-mediu.

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati la nr. de telefon al Ambasadei Republicii Slovace în Moldova – 022 200 252.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)