Situaţie fără precedent în Primăria Chişinău. Există riscul blocării activității bugetului local

Consiliul municipal Chişinău ar putea convocat mâine, 30 mai, pentru a examina posibilitatea numirii conducerii interimare a capitalei, a declarat pentru moldpres.md șeful Direcției relații cu publicul a Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc, scrie moldpres.md.

Şeful adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a specificat că membrii Consiliului municipal vor numi mâine un secretar al şedinţei care va include acest subiect pe ordinea de zi. „Este o situaţie fără precedent şi legea nu prevede expres acţiunile care ar trebui întreprinse în asemenea cazuri. Primarul a fost reţinut, dar nu este suspendat din funcţie, însă este în imposibilitate de a-şi îndeplini obligaţiile. Din acest motiv rămâne la discreţia consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al capitalei”, a opinat Bogdan.

Şeful fracţiunii socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a comunicat că juriştii socialiştilor şi reprezentanți ai grupului de inițiativă pentru referendumul de demitere a primarului general se vor întruni astăzi, 29 mai, pentru a decide acţiunile care vor fi întreprinse în cadrul şedinţei de mâine. „Se va discuta inclusiv scrisoarea de la Ministerul Finanţelor transmisă fracțiunilor în această dimineață”, a adăugat Ceban.

În dimineaţa zilei de astăzi, Ministerul Finanţelor a expediat o scrisoare oficială adresată Direcţiei finanţe a primăriei şi şefilor de fracţiuni, în care se solicită desemnarea urgentă a unei persoane împuternicite să semneze şi să ia decizii, altfel există riscul blocării activității bugetului local.

Capitala a rămas fără conducere după ce primarul general Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA, fiind suspectat de trafic de influenţă. În arest se află şi viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, dar şi secretarul Consiliului municipal Valeriu Didencu.

The following two tabs change content below.