Site-ul reformapl.md, încă un motiv de discordie între liberali

Grupul reformatorilor PL şi-a creat un site având adresa reformapl.md. Accesând site-ul, observăm multe similitudini cu site-ul oficial al PL. Deşi nu este o clonă, reformapl.md prezintă pe pagina de deschidere sigla oficială a Partidului Liberal. Lângă siglă este scris „Consiliul de reformare a Partidului Liberal”. Site-ul funcţionează de o lună, iar activitatea acestuia lasă de dorit.

Ştirile postate pe site sunt preluări, iar cele câteva articole inedite se referă la activitatea grupului de reformatori. Aici se găseşte manifestul consiliului de reformare a PL, un apel către deputaţii din fracţiunile PLDM şi PD lansat înainte de 30 mai, ziua în care a fost ales preşedintele parlamentului şi învestit guvernul Leancă, şi câteva ştiri preluate care vizează activitatea reformatorilor PL. Pe site găsim îndemnul reformatorilor de a-l înlătura pe Mihai Ghimpu din fruntea Partidului Liberal.

Contactat de JURNAL, deputatul PL Valeriu Munteanu a declarat că formaţiunea sa va lua în scurt timp o decizie cu privire la folosirea simbolicii PL de către grupul care a ieşit din partid. Deputatul nu a specificat clar dacă se vor adresa în instanţă pentru a contesta folosirea de către reformatori a simbolicii PL. „Folosirea simbolicii Partidului Liberal va fi un subiect de discuţie. În situaţia în care cineva se autointitulează şi se foloseşte în numele partidului de simbolica partidului, vom încerca să analizăm şi să vedem cum corespund şi cum se încadrează aceste acţiuni în limitele legale. În cel mai scurt timp, vom veni cu o reacţie în acest sens”, a fost răspunsul deputatului.

Referindu-se la o posibilă conciliere între Partidul Liberal şi Consiliul de reformare, acesta a declarat că cei şapte deputaţi sunt de facto membri PLDM, şi nu PL. „Există hotărâri statutare ale Partidului Liberal care au fost încălcate de către acest grup. Ei nu mai reprezintă PL, ei reprezintă în ultimul timp PLDM. Cred că în sânul acestui partid ei trebuie să caute înţelegere şi împăcare”, a declarat Munteanu.

V. V.

 

The following two tabs change content below.
Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Ultimele articole de Vadim Vasiliu (vezi toate)