Site-ul antimafie.jurnal.md a fost atacat!

Atac cibernetic asupra site-ului antimafie.jurnal.md! Acesta a fost atacat miercuri, începând cu ora 11.00, când a început conferința de presă cu tema „Moldova fără mafie, Moldova fără Plahotniuc: documente, martori, probe”, în cadrul căreia a fost anunțată începerea campaniei antimafie.jurnal.md.

„Odată cu începerea conferinței de presă, la ora 11.00, persoane necunoscute au inițiat un atac DoS (Denial of Service). Aceasta înseamnă că, în același moment, au fost făcute zeci de mii de accesări simultane de pe adrese geografice diferite”, explică directorul departamentului IT din cadrul Jurnal Trust Media, Sergiu Bivol.

Potrivit acestuia, pagina a devenit indisponibilă pentru vizitatorii reali din cauza că serverul a căzut în urma zecilor de mii de accesări simultane de pe adrese geografice diferite, ceea ce este imposibil să se întâmple în aceeași secundă.

„Acest lucru a dus la faptul că, de mai multe ori la rând, pentru o perioadă de 4-5 minute, site-ul a fost inaccesibil”, explică directorul departamentului IT. Problema a fost soluționată imediat ce a fost depistată.

Site-ul antimafie.jurnal.md este un proiect al organizației non-guvernamentale „Valori europene fără frontiere”, lansat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă a membrilor organizației. Pe acest site sunt prezentate materiale semnate de Sergiu Mocanu, cu privire la acțiunile omului de afaceri Vlad Plahotniuc.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)