SIS acuză Omega de manipulare și dezinformare a opiniei publice

„Calificăm vehicularea unor astfel de zvonuri drept tentativă de dezinformare şi de manipulare a opiniei publice, care poate avea impact negativ asupra stării de spirit în rândul populaţiei şi stabilităţii sociale în zona calamităţilor”. Este declarația oficială a Serviciului de Informații și Securitate în legătură cu filmul realizat recent de agenţia de ştiri „Omega”, referitor la circumstanţele care ar fi dus la inundarea satelor din lunca Prutului în vara anului curent și potrivit căruia, guvernul se face vinovat de inundații.

SIS susține că de la apariţia pericolului calamităţilor naturale a monitorizat evoluţiile în zona afectată,interacţionând cu Comisia naţională pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi cu autorităţile locale, împuternicite cu gestionarea situaţiei de criză.

„Privitor la concluziile autorilor filmului mediatizat, SIS afirmă că investigările desfăşurate nu au oferit date ce indică la careva activităţi premeditate din partea organelor competente prin care s-ar fi atentat la siguranţa locuitorilor, sau agrava situaţia în localităţile inundate. Nu au fost obţinute nici informaţii care ar demonstra că spargerea digului de protecţie de la Prut, în vecinătatea satului Nemţeni, ar fi fost urmare a implicării factorilor din exteriorul ţării”, se mai spune în declarația SIS. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău