Sîrbu a dormit la hotelul „Codru”…

…în noaptea de dinaintea anunţului bombă:Părăsesc PCRM

Fostul deputat comunist, Sergiu Sîrbu, a dormit în hotelul „Codru” în noaptea de dinaintea conferinţei de presă de săptămâna trecută în care a anunţat că părăseşte Partidul Comuniştilor (PCRM). „Îmi pare rău că nu le-am raportat foştilor colegi unde şi cu cine dorm noaptea”, nu neagă faptul, dar nici nu-l confirmă Sergiu Sîrbu. Surse demne de încredere afirmă că Sîrbu ar putea adera în scurt timp la fracţiunea democrată din Parlament şi chiar ar putea fi propulsat în funcţia de şef de comisie parlamentară.

Raisa LOZINSCHI-HADEI

Pentru a evita unele presiuni din partea colegilor din PCRM după discuţia avută cu preşedintele Vladimir Voronin pe care îl informase că va pleca, Sergiu Sîrbu şi-a petrecut noaptea la Hotelul „Codru” din centrul Chişinăului care a încăput acum câţiva ani pe mâna lui Vlad Plahotniuc. „Îmi pare rău că, în încercarea de a împroşca cu noroi, se intră în dormitorul unei persoane sau chiar sub plapumă. Îmi pare rău că nu le-am raportat foştilor colegi unde şi cu cine dorm noaptea. Eu credeam că decizia mea va fi respectată, dar aceste acuzaţii depăşesc deja bunul-simţ”, a declarat pentru JURNAL Sergiu Sîrbu.

Iubita, asistenta democratului Ţulea

Foştii colegi de partid ai lui Sîrbu susţin că acesta are o relaţie cu asistenta deputatului democrat Oleg Ţulea, Inna Verejan, de circa două luni şi tot de atunci s-a schimbat foarte mult. „Da, este asistenta mea de la începutul anului. Eu personal am organizat concursul, Inna este din Căuşeni, de unde sunt şi eu. Îi cunosc familia şi i-am dat o şansă. Se descurcă. Ştiu de relaţia ei cu deputatul Sîrbu, dar e o chestie privată, nu am discutat niciodată cu ea despre acest subiect”, a declarat pentru JURNAL deputatul Oleg Ţulea.

„Nu există nicio legătură. Îmi pare rău că unii se implică în viaţa mea privată”, zice şi Sergiu Sîrbu, care susţine că nu a decis încă la ce formaţiune parlamentară va adera. „Am nevoie de timp să analizez ce s-a întâmplat, să văd agenda şi să văd unde mi-o voi putea realiza”, spune Sîrbu.

480 de mii de euro democraţi

Deşi premierul Vlad Filat a lăsat să se înţeleagă că Sîrbu ar fi fost plătit să plece de la comunişti, fostul activist înflăcărat al PCRM neagă acest lucru. „Astfel de aberaţii şi minciuni au toate şansele să ajungă în instanţa de judecată. Ştiu cum să-mi apăr onoarea”, a comentat Sîrbu zvonul precum că plecarea sa ar fi costat „480 de mii de euro democraţi”.

Acesta continuă că a avut ameninţări din partea foştilor colegi de partid până la plecare şi după, dar nu vrea să dea nume şi zice că nu a fost vorba despre vreo bătaie la PCRM, ci de „mici neînţelegeri”. Sîrbu spune că şi el suferă „foarte mult” că s-a despărţit de Voronin căruia îi este recunoscător. „Dar eu am muncit pentru binele partidului şi am avut dreptul să iau o decizie”, crede Sîrbu.

Şef de comisie parlamentară?

Potrivit unor surse, în februarie 2013 expiră mandatul unui judecător al Curţii Constituţionale (CC) şi în locul acestuia urmează să plece liberalul Victor Popa, care este preşedintele comisiei parlamentare juridice, pentru numiri şi imunităţi. Astfel, lui Sîrbu, care este membru al comisiei respective, i s-ar fi promis acest post ca să plece de la comunişti şi să adere la democraţi. „Aşa discuţie n-a fost”, ne-a spus Sîrbu. L-am întrebat ce fel de discuţie a fost dar şi cu cine. „Nu am discutat cu nimeni. Eu ştiu că la CC se eliberează un mandat, dar nu ştiu cine pleacă acolo. Restul sunt zvonuri”, a afirmat Sîrbu. Deşi sursele noastre afirmă că principalul „negociator” în această „afacere” a fost Dumitru Diacov, acesta neagă. „Nu am idee”, zice Diacov, care nu s-a gândit dacă l-ar deranja sau nu aderarea lui Sîrbu la PD.

Vlad Filat, prim-ministru: „Procesele politice din Republica Moldova nu trebuie să fie substituite prin bani. Atunci când procesul politic are la bază banii, acest lucru trebuie să fie remediat”, a spus premierul cu referire la plecarea lui Sîrbu din PCRM.

Vladimir Voronin, lider PCRM: „Aceștia care i-au cumpărat sau care i-au ademenit să treacă dintr-un partid în altul îi folosesc o singură dată, ca o unealtă împotriva noastră, a comuniștilor. S-a terminat cu soarta lui Sîrbu și îmi pare rău. Va fi pur și simplu un jurist de rând undeva la o firmă de genul „pога-копыта” și mai mult nimic”.

Adrian Candu, deputat PD: „Faţă de Sîrbu noi avem doar atitudini pozitive, este un foarte bun profesionist, unul dintre cei mai buni profesionişti din Comisia Juridică, este o persoană capabilă. E o idee bună să-şi înceapă un alt proiect. Sunt sigur că ar fi o achiziţie bună pentru orice partid. Îi vom acorda toată susţinerea necesară.”

 

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)