Sinucidere ori omor premeditat?

FLAGRANT // Conducerea băncii „Victoriabank” nu a comentat deocamdată de ce angajatul filialei băncii a plecat de pe teritoriul acesteia cu arma din dotare

Poliţia a descoperit la începutul acestei săptămâni cadavrul lui Ion Marian, în vârstă de 23 de ani, şi al amantei acestuia, Nadejda Ciobanu, în vârstă de 19 ani, în propriul automobil, în pielea goală, ambii împuşcaţi în cap. Tinerii au plecat de acasă sâmbătă şi nu s-au mai întors. Ion Marian era căsătorit şi avea un copil de doi ani. Era angajat ca încasator al băncii „Victoriabank” din or. Nisporeni.

„Sora mea avea planuri de viitor. Dorea să-şi termine studiile la facultate. Nu vorbea de moarte. Sâmbătă, înainte de a ieşi din casă, mi-a spus că se duce la o zi de naştere. Era fericită”, ne-a spus printre lacrimi Silvia, sora tinerei care a fost găsită împuşcată în dimineaţa zilei de luni, alături de iubitul ei, în apropiere de or. Nisporeni.

Se analizează mai multe versiuni

Una din versiunile preliminare ale anchetatorilor e că tinerii s-ar fi sinucis. Ion a lăsat acasă un bileţel de adio adresat părinţilor în care ar fi scris: „Nu aţi fost mulţumit de mine. Nu aţi fost de acord cu mine. Nu m-aţi înţeles niciodată. Împreună cu persoana iubită, plecăm pe lumea cealaltă, plecăm pentru a fi împreună. Am luat decizia împreună. Nu ne judecaţi”. Procurorii presupun că tânăra nu ştia nimic despre intenţiile iubitului. Acesta ar fi împuşcat-o, după care s-ar fi sinucis. Tânărul a folosit în acest scop arma pe care o avea în dotare la serviciu.

Petru Botnaru, procuror al Procuraturii raionului Nisporeni, a declarat pentru JURNAL că, pe moment, se analizează şi alte versiuni. „Versiunea principală rămâne a fi sinuciderea, dar pe moment se analizează şi alte versiuni, inclusiv se ţine cont de faptul că acesta activa în calitate de încasator al unei bănci”, a spus procurorul, precizând că în cazul dat a fost pornită o urmărire penală.

„Nu puteau să se sinucidă în pielea goală”

Părinţii lui Ion Marian şi soţia acestuia au refuzat să discute cu presa. Rudele Nadejdei Ciobanu susţin că tinerii aveau o relaţie de şase luni. Mama fetei lucrează în Israel şi a sosit acasă abia ieri pentru a-şi petrece fiica pe ultimul drum. Nadia era studentă la Academia de Studii Economice din Chişinău.

Oamenii din sat se îndoiesc însă de faptul că ar fi avut loc o sinucidere. „Nu puteau să se sinucidă în pielea goală, în momente când lumea îţi pare mai dragă”, opinează o angajată a oficiului poştal din sat. „Nu cred că Nadia s-ar fi sinucis. Nu s-a certat cu nimeni şi a plecat senină din casă”, spune Silvia, sora acesteia. Ion Marian a fost înmormântat fără preot ieri.

Banca nu a comentat

 

Regulamentul intern al băncilor prevede obligaţia agenţilor de pază de a restitui arma din dotare serviciului de pază înainte de a părăsi sediul instituţiei. Vasile Marcuţă, administratorul filialei băncii „Victoriabank” din Nisporeni, nu a fost de găsit la telefonul fix şi la cel mobil pentru a explica de ce Ion Marian a plecat acasă cu arma. Nici conducerea băncii „Victoriabank” nu a comentat această situaţie.

 

 

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu