Silvio Berlusconi: „Vom fi în continuare susţinători ai integrării europene a Republicii Moldova”

Italia va susţine Moldova în demersul său privind integrarea europeană, a  promis premierul italian Silvio Berlusconi în timpul întrevederii pe care a avut-o joi cu prim-ministrul R. Moldova Vlad Filat. „Vom  fi în continuare susţinători ai Republicii Moldova în ceea ce priveşte integrarea europeană a ţării dvs. De asemenea, ne vom implica activ în identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean”, a spus Silvio Berlusconi şi a îndemnat guvernul de la Chişinău să continue parcursul început în acest an.

Discuţia dintre cei doi premieri s-a axat pe probleme de ordin economic, social şi politic ale celor două state. Berlusconi a spus că în Italia lucrează mulţi oameni de afaceri şi, pentru a-i atrage în  Republica Moldova, este necesar ca ţara noastră să vină cu propuneri concrete. În acelaşi timp, premierul italian a apreciat comunitatea moldovenilor din ţara sa drept una liniştită, muncitoare şi responsabilă.

Vlad Filat a mulţumit premierului italian pentru sprijinul constant pe care ţara sa îl acordă Republicii Moldova, dar şi pentru atitudinea faţă de cetăţenii moldoveni care muncesc şi locuiesc în Italia.

„Cu siguranţă că vocea Italiei este una puternică, eficientă şi care se face simţită. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi”, a spus Vlad Filat.

Premierul moldovean a menţionat că RM este deschisă pentru investitorii străini, inclusiv pentru cei italieni. Acesta a precizat că în Moldova există un mare potenţial pentru dezvoltarea afacerilor. Vlad Filat a invocat multe exemple de succes, menţionând că Moldova are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta, a crea noi locuri de muncă, ceea ce ar însemna şi condiţii optime de trai pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Premierul a vorbit şi despre înţelegerea la care a ajuns cu Franco Fratinni privind desfăşurarea unui forum al oamenilor de afaceri moldo-italian, dar şi privind crearea unui consiliu de afaceri ce ar avea drept scop stabilirea unei comunicări eficiente între mediile de business din cele două state.

De asemenea, Vlad Filat s-a referit la importanţa semnării acordurilor dintre Moldova şi Italia privind protecţia socială a cetăţenilor, a migranţilor şi copiilor. Textul documentului urmează a fi definitivat şi semnat în decembrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)