Silvia Grigore: „Aspiraţiile mele politice sunt foarte intime ca şi lenjeria”

646x404Duminică, 13 iulie, Igor Dodon a organizat la Moscova un concert pentru diaspora moldovenească în cadrul căruia au cântat interpreţii Igor Cuciuc, Olga Ciolacu şi Silvia Grigore

Pe reţelele de socializare circulă un video unde interpreţii enumeraţi mai sus împreună cu liderul socialiştilor, Igor Dodon, cântă, dansează şi vorbesc în limba rusă cu moldovenii din sală. Igor Cuciuc îi îndeamnă pe spectatorii să-i mulţumească lui Igor Dodon pentru acest concert. Politicianul îi asigură pe cei prezenţi că totul o să fie bine şi niciun moldovean din Moscova n-o să aibă probleme cu cei de la Serviciul Migraţie, deoarece el e prieten cu responsabilul respectiv din cadrul Guvernului Moscovei, prezent şi el în sală. La sfârşit, liderul socialiştilor le mulţumeşte la toţi, inclusiv interpreţilor, şi spune: „Мы не румыны! Мы молдаване! И мы хотим в таможенный союз!” (Nu suntem români, suntem moldoveni şi vrem în uniunea vamală). După vizualizarea acestor imagini postate pe o reţea de socializare de către Igor Condrea, un moldovean stabilit la Moscova, au apărut diverse comentarii critice la adresa interpreţilor prezenţi la acest concert. Noi am încercat să aflăm opinia acestora.

Interpreta Silvia Grigore, plângând şi strigând, ne spune: „Of, Doamne, o lume tâmpită! Cât pot să repet? M-am dus la un concert frumos, nu am făcut politică, nu mă bag în politica lui Dodon, după cum nici el nu se bagă în muzica mea. Când Nelly Ciobanu cânta pentru comunişti asta nu se vedea! Eu sunt cosmopolită, eu îi stimez pe toţi politicienii, absolut pe toţi, eu cânt pentru popor şi consider că am făcut un lucru frumos. Eu şi mai înainte am cântat pentru orice partid, şi voi cânta! Da, am fost la acest concert şi m-am întâlnit cu consătenii mei care muncesc acolo, sărmanii, să poată trimită bani acasă pentru a-şi întreţine copiii. Şi vreau să vă spun că nu vor să se întoarcă acasă. Eu nu am fost la Moscova de 30 de ani şi băiatul ăsta, Igor, ne-a cazat şi ne-a primit omeneşte. Şi ce dacă la urmă am făcut şi noi nişte poze? Eu nu am ţinut discursuri politice acolo, eu am cântat doar. Aspiraţiile mele politice sunt foarte intime ca şi lenjeria, şi nu se discută. Da’ ziariştii sunt cei mai mizerabili din lume, care dezbină toată lumea şi scriu numai tâmpenii. Nu am avut aşa mizerie ca acum nici pe vremea comuniştilor! Eu nu am trădat pe nimeni şi nu am furat pe nimeni, noi, artiştii, ne facem munca cinstit”.

Interpreta Olga Ciolacu nu a răspuns la telefon. La fel şi Igor Cuciuc, însă acesta a declarat de multe ori că va cânta pentru orice partid.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.