Şi-a înjunghiat mortal soţul

„În această familie au fost mereu probleme din cauza consumului abuziv al băuturilor alcoolice”

La sfârşitul lunii octombrie curent, o femeie în vârstă de 39 de ani din localitatea Ghiduleni, raionul Rezina, şi-a înjunghiat soţul, în urma unui conflict iscat între ei. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a decedat pe loc. Familia în cauză are doi băieţi în vârstă de 17 şi 19 ani. Copiii nu erau acasă când s-a întâmplat nenorocirea.

Victoria POPA

Tragedia s-a produs după o zi de muncă, în jurul orei 22.00. Bărbatul a lucrat la o consăteancă, pe care a ajutat-o să strângă strujenii de pe câmp şi să-i aşeze în căpiţe, ceea ce făcea mereu. „Nu avea un serviciu şi lucra prin sat cu ziua. Azi la mine, mâine la tine. El era un om cumsecade şi cuminte, chiar era foarte frumos bărbat, dar ea era toată vremea nemulţumită şi striga la el. Era geloasă. Toată lumea din sat o ştie. Cu ea nu te poţi pune. Este tare guralivă”, a spus pentru JURNAL, Maria Sârbu, secretara primăriei localităţii. Potrivit Mariei Sârbu, în această familie erau mereu certuri pe care le provoca femeia, Ala Stratu. Soţia îşi înjura soţul, uneori îl bătea. „Striga în gura mare în acea zi că-şi va spăla cuţitul în el şi asta o spun vecinii”, ne-a spus secretara.

Maria Sârbu a mai spus că decedatul, Alexei Stratu, a mai fost tăiat cu cuţitul şi înfipt cu furca de către soţia sa. Arunca cu diverse obiecte în el, acesta fiind un om muncitor.

Potrivit unei vecine, accidentul s-a întâmplat atunci când fiii nu erau acasă. Cel mare era la muncă în Rusia, iar mezinul, în vârstă de 17 ani, era dus într-un sat din apropiere să cumpere un cal, pe banii trimişi de fratele mai mare. Alexandru, fiul mai mic, a venit acasă cu calul cumpărat după ce tragedia avusese loc.

„Părinţii nu se aleg”

Întrebat de JURNAL ce va face în continuare când mama este întemniţată, iar tatăl decedat, Alexandru Stratu a spus că el va avea grijă de gospodărie şi va sta acasă, iar fratele mai mare va pleca la muncă, să aibă din ce trăi. Mezinul a mai spus că nu vrea să-şi vorbească de rău părinţii, pentru că „părinţii nu se aleg, dar în cazul dat mama poartă o vină mai mare decât tata”.

Poliţia din raionul Rezina a fost sesizată de asistenta medicală din localitate, care a fost chemată la domiciliul victimei, pentru a-i acorda ajutor medical. Veniţi la fața locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul a decedat din cauza unei plăgi de cuțit din regiunea pieptului.

Solicitat de JURNAL, vicecomisarul responsabil cu lucrul operativ al Comisariatul Raional Rezina, Veaceslav Dascăl, a spus că în prezent cazul se cercetează şi că în familia cu pricina au existat întotdeauna probleme din cauza consumului abuziv al băuturilor alcoolice. Familia era în evidenţa poliţiei de câţiva ani, de când femeia şi-a bătut soţul cu o furcă, iar certurile nu mai conteneau.

În cazul dat s-a intentat dosar penal pentru omor. Acum femeia se află în arest timp de treizeci de zile în Penitenciarul nr. 17 din Rezina. Veaceslav Dascăl a mai spus că femeia este stresată şi afectată psihologic. Ea riscă detenţie de la 12 la 20 de ani.

Bărbatul a fost înmormântat în satul său de baştină, localitatea Zahoreni, raionul Orhei, iar la înmormântare au fost ambii copii.

The following two tabs change content below.