Sheriffii au detronat-o pe Dacia lui Dobrovolski

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Cinci echipe luptă pentru titlul de campioană a Republicii Moldova

FC Sheriff a câştigat cu 3-0 derbiul cu fosta lideră a clasamentului, FC Dacia, ocupând astfel primul loc în Divizia Naţională. Dacii, deşi erau optimişti înaintea meciului, intraţi în teren, nu au mişcat deloc. În schimb, fotbaliştii FC Sheriff au fost foarte motivaţi şi, pentru prima dată de la începutul sezonului, sunt lideri ai clasamentului cu 36 de puncte.

FC Sheriff a făcut şah-mat apărarea dacilor

Înaintea meciului, dacii sperau că şi după acest meci vor rămâne pe primul loc în Divizia Naţională. Antrenorul Igor Dobrovolski a aliniat o echipă defensivă, în speranţa că se vor alege cu un punct în urma derbiului. Acest lucru le-a fost fatal pentru că apărarea a semănat cu un caşcaval. Viespile au profitat de aceste găuri şi au deschis scorul prin brazilianul Franca în minutul 12. FC Dacia nu s-a trezit după golul gazdelor, continuând să facă greşeli în apărare, lucru de care a profitat mijlocaşul rus Aleksandr Erokin. Fotbalistul s-a demarcat perfect la un corner executat de Brankovic, în timp ce fundaşul dacilor, Gamezardaşvili, mult mai înalt decât jucătorul rus, a rămas ţintuit. FC Sheriff şi-a desăvârşit opera în minutul 72, când Brankovic a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri.

Sosniţki: „Am făcut cel mai bun joc de până acum”

Antrenorul gazdelor, Andrei Sosniţki, radia de fericire la finalul meciului, menţionând că „lucrurile au revenit pe un făgaş normal”. „Am pregătit foarte minuţios acest meci. Am făcut cel mai bun meci de până acum în campionatul intern. Jucătorii mei au învăţat, în sfârşit, să aibă satisfacţie din ceea ce fac pe teren. Nu doar Erokin mi-a plăcut, ci majoritatea jucătorilor mei. S-a văzut că pun suflet în joc şi acest lucru ne-a adus victoria în faţa liderului”, a spus antrenorul.

„Am revenit unde ne este locul”

Atacantul Jimmy Franca a spus că e fericit că echipa sa a revenit pe primul loc în clasament, acolo unde-i este locul. „Am câştigat meciul, am revenit pe primul loc, dar nu trebuie să ne oprim aici. Sper că, la final, să fim campioni”, a spus Franca, completat de Erokin: „Suntem foarte mulţumiţi de rezultat. Nu le-am dat nicio şansă celor de la FC Dacia”.

Dobrovolski nu a vrut să dea ochii cu presa

Tehnicianul FC Dacia, Igor Dobrovolski, a refuzat să vină la conferinţa de presă de după meci, trimiţându-l din nou pe secundul Aleksandr Kamaldinov. Ultimul a criticat jucătorii săi, dar a precizat că FC Dacia nu renunţă la lupta pentru titlul de campioană. „Nu am ce comenta vizavi de meci. Cred că nimeni nu se aştepta că vom pierde aşa uşor. Fundaşii noştri nu au fost atenţi la primele două goluri. Mai sunt multe partide până la finalul campionatului şi se poate întâmpla orice. Putem fi campioni”, a menţionat Kamaldinov.

Patronul FC Dacia le-a cerut scuze suporterilor

Patronul FC Dacia, Adlan Shiskhanov, a venit cu un apel către fanii echipei, în speţă către cei peste 100 de suporteri care au fost în tribuna stadionului Sheriff. „Le cer scuze tuturor suporterilor. Eu sunt vinovat de această înfrângere. Sunt sigur că mai avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte lupta pentru titlul de campioană. Mai avem de disputat 22 de partide, iar jucătorii noştri se vor strădui să le câştige pe toate”, a spus Shiskhanov care a încercat să ia presiunea de pe umerii fotbaliştilor săi.

Cinci echipe în lupta pentru titlul de campioană

Ediţia 2010–2011 a Diviziei Naţionale este cea mai echilibrată în ceea ce priveşte echipele cu şanse reale la cucerirea titlului de campioană. FC Sheriff, FC Dacia, Iskra-Staly, FC Olimpia şi FC Milsami au şanse să termine campionatul pe primul loc. Primele trei echipe au câte 36 de puncte după 17 etape disputate, iar FC Olimpia şi FC Milsami – câte 35 de puncte.

În ultima etapa, FC Milsami a trecut cu 2-1 de FC Găgăuzia, FC Olimpia – FC Rapid 1-1, Sf. Gheorghe – FC Tiraspol 0-2, FC Dinamo – FC Nistru 3-2, Academia UTM – FC Costuleni 0-1 şi FC Zimbru – Iskra Staly 0-1.

Vitalie Hadei