Sheriffantasticii vor da piept cu albanezii de la Dinamo Tirana

EUROPA LEAGUE // Dinamo Bucureşti va veni în Republica Moldova pe 15 iulie pentru a juca cu Olimpia Bălţi?

Campioana Republicii Moldova, FC Sheriff, va întâlni pe FC Dinamo Tirana în turul doi preliminar al Ligii Campionilor la Fotbal, ediţia 2010/2011. Partidele se vor desfăşura la 13 sau 14 iulie (tur) şi 20 sau 21 iulie (retur).

FC Dinamo a obţinut, în sezonul 2009–2010, cel de-al 18-lea titlu de campioană a Albaniei. Clubul a fost fondat în 1950. Stadionul pe care joacă dinamoviştii are o capacitate de 25.000 de locuri; este situat în Tirana şi poartă denumirea de „Quemal Stadiumi Stafa”.

Clubul a luat fiinţă în urma fuzionării cu echipa de fotbal a Ministerului de Interne al Albaniei. În 1995, echipa a fost denumită „SK Tirana Olimpik”, iar în 1997 au revenit la numele original „Dinamo”.

Misiune grea pentru Iskra-Staly

Vicecampioana Republicii Moldova, Iskra-Staly, are o misiune grea în turul doi preliminar al Ligii Europa. Echipa lui Vlad Goian va întâlni pe suedezii de la Elfsborg pe 15 şi 22 iulie. Antrenorul Vlad Goian a recunoscut că nu cunoaşte prea multe despre adversar. „Avem un adversar tare. Fotbaliştii scandinavi sunt pregătiţi bine din punct de vedere fizic. Trebuie să jucăm organizat atât în defensivă, cât şi în ofensivă”, a spus Goian.

Elfsborg ocupă locul cinci în campionatul Suediei. Iskra va juca primul meci în deplasare, iar Goian îşi propune ca echipa să marcheze în partida tur pentru a avea un retur facil.

Dinamo Bucureşti vine în Moldova dacă Olimpia învinge pe Khazar

Dinamo Bucureşti va veni în Republica Moldova pe 15 iulie pentru a juca cu Olimpia Bălţi în prima manşă a turului doi preliminar al Europa League. Însă, pentru aceasta, bălţenii trebuie să îndeplinească o condiţie. Olimpia trebuie să elimine în primul tur preliminar pe azerii de la Khazar Lankaran. FC Olimpia va juca pe teren propriu, pe 1 iulie, meciul tur cu Khazar, urmând ca, peste o săptămână, să se deplaseze în Azerbaidjan, pentru manşa secundă.

Dinamo Bucureşti nu se arată foarte încântată de o posibilă întâlnire cu Olimpia. „Nu e cea mai fericită tragere, noi preferam altceva, gen Andorra. Aveam şi variante mai bune, dar ne vom califica”, a zis Florin Prunea. Khazar s-a fondat în 2004 şi e cel mai bogat club din Azerbaidjan. „Au un patron care investeşte foarte mult, azerii trebuie luaţi în calcul. Acolo am câştigat cât nu o făcusem în toată cariera mea”, a spus Robert Ilyeş, care a luat la Hazar 350.000 de dolari într-un singur an!

Dacii vor întâlni o echipă din Muntenegru

FC Dacia va întâlni pe FK Zeta din Muntenegru în cadrul primului tur preliminar al UEFA Europa League. Prima partidă va avea loc la 1 iulie, returul se va juca la Chişinău pe 8 iulie.
FC Dacia se pregăteşte serios pentru cupele europene, drept dovadă este faptul că s-a întărit cu câţiva jucători cu experienţă. Fostul mijlocaş al naţionalei Moldovei, Oleg Şişchin, în vârstă de 35 de ani, a semnat un contract cu FC Dacia Chişinău. În sezonul precedent „Şişa” a evoluat pentru Olimpia Bălţi, echipă pentru care a disputat 22 partide şi a înscris şapte goluri.
Şişchin, împreună cu echipa Constructorul Chişinău, în 1996, a intrat în posesia Cupei Moldovei. În 1997, cu acelaşi club, a câştigat şi campionatul. A urcat pe podium în campionatul Rusiei în componenţa lui CSKA Moscova, iar cu FC Tomi Tomsk, în 2004, a reuşit promovarea din prima ligă rusească în eşalonul superior.

De asemenea, cea mai importantă achiziţie a dacilor este mijlocaşul Andrei Cojocari. Fostul jucător al zimbrilor şi al Rapidului, în vârstă de 23 ani, a semnat cu lupii galbeni pentru trei ani. FC Dacia Chişinău a mai reuşit un transfer în acest intersezon, tot de la Olimpia Bălţi, este vorba despre Mykola Glega.

Vitalie Hadei