Sheriffantasticii şi-au consumat bateriile

FC Sheriff nu a putut câştiga meciul de pe teren propriu cu AZ, scor 1-1, şi a rămas pe ultimul loc în grupă. Tiraspolenii nu au nici şanse teoretice de a prinde locul doi în grupă, iar meciul cu Dinamo Kiev, care se va juca pe 15 decembrie, contează doar pentru palmares. Pentru a redresa situaţia, conducerea clubului trebuie să se gândească la achiziţii în această iarnă deoarece unii jucători sunt deja plafonaţi şi nu-şi mai pot ajuta echipa.

FC Sheriff a fost istovită în meciul cu AZ, iar acest lucru s-a văzut din primele minute ale meciului. Olandezii nu au alergat mult, de altfel aşa cum fac echipele din Europa, însă ştiu să profite de greşelile adversarilor. AZ a deschis scorul în minutul 17, după care i-a lăsat pe fotbaliştii FC Sheriff să atace. Atacantul Franca, mijlocaşii Balima şi Volkov, care aveau misiunea să creeze presiune în careul olandezilor, au fost prea cuminţi şi chiar obosiţi pentru a materializa ocaziile avute. La începutul reprizei secunde, mijlocaşul la închidere Roamba a tras de la 30 metri, iar mingea a luat o traiectorie ciudată şi a intrat în poartă. Gazdele au încercat să marcheze golul victoriei, dar nu le-a reuşit.

Atacanţi prea cuminţi

Antrenorul Andrei Sosniţki s-a arătat de mai multe ori nemulţumit de atacanţii pe care îi are în lot. Conducerea clubului l-a adus pe letonul Gauracs ca să-i facă concurenţă lui Franca, dar acesta nu s-a integrat. „Ne creăm ocazii de a marca, dar nu putem să ne lăudăm cu rezultate. Dacă câştigam meciul eram mulţumit de jucătorii din ofensivă, dar aşa…”, a spus Sosniţki.

Chiar dacă e conştient că elevii săi se gândesc deja la vacanţă, antrenorul încearcă să le ia apărarea. Asta pentru că e conştient că echipa mai are de disputat anul acesta încă trei meciuri şi nu vrea să creeze tensiune. „Nu cred că jucătorii se gândesc la concediu. Mai avem de jucat trei meciuri. Cred că e vorba de oboseala acumulată la sfârşit de an”, a precizat antrenorul.

Vor victoria la Kiev

Cum tiraspolenii au ratat şansa de a prinde un loc în primăvara europeană, Sosniţki îşi doreşte locul trei în grupă, înaintea olandezilor de la AZ. „Avem un meci greu la Kiev, mai ales că Dinamo este pe primul loc în grupă. Nu mai avem şanse, dar pentru noi este foarte important să obţinem un rezultat bun. Cred că şi elevii mei vor da totul pe teren în ultimul meci”, a conchis belorusul.

Vitalie Hadei