Sheriffantasticii se pregătesc de Liga Campionilor

FC Sheriff a surclasat, cu scorul de 3-0, Iskra-Staly Râbniţa şi s-a distanţat la zece puncte de aceasta. Astfel, tiraspolenii pot să-şi pregătească strategia pentru preliminariile Ligii Campionilor, unde anul trecut au fost la un pas de accederea în grupe.
Mai mult pe bancă în mandatul lui Leonid Kuciuk, brazilianul Jimmy Franca a deschis scorul în minutul 55 şi, cu nouă reuşite, a devenit golgheterul celor de la FC Sheriff, alături de Aleksandr Erohin. Celelalte două goluri au fost marcate pe final de Vitalie Bulat (min. 82) şi Marco Djurovic (min. 89).

Antrenorul principal al celor de la FC Sheriff, Andrei Sosniţki, a declarat că a fost un meci foarte greu, chiar dacă scorul a fost de 3-0. „Prima repriză a fost foarte tensionată. Ambele echipe au prestat un joc de expectativă. Noi am presat mai mult, iar după ce am marcat primul gol, lucrurile au intrat în normal. A fost o victorie foarte importantă pentru noi, ceea ce ne dă speranţe pe viitor”, a spus Sosniţki.

Obiectiv pentru Iskra-Staly – locul doi în Divizia Naţională

La rândul său, antrenorul lui Iskra Staly, Vlad Goian, a declarat că a fost un meci echilibrat, doar că FC Sheriff a fructificat şansele de gol pe care le-a avut. „Scorul e acela pe care l-aţi văzut cu toţii. Pe tabelă nu se vede că jocul a fost echilibrat. Dacă cei de la FC Sheriff au marcat trei goluri, atunci putem spune că au meritat victoria”, a spus Goian. Tehnicianul celor din Râbniţa a precizat că echipa sa se va bate pentru locul doi în Divizia Naţională. „Locul doi, acesta este obiectivul nostru. Cred că vom întâlni pe FC Sheriff în Cupa Moldovei. Sper ca atunci vom reuşi mai multe”, opinează Goian.

Dacii ameninţaţi de zimbri

FC Zimbru mergea ca un metronom în Divizia Naţională. Aceştia au înregistrat şase victorii din tot atâtea posibile, devansând în clasament pe cei de la Olimpia Bălţi şi apropiindu-se la patru puncte de ocupanta locului trei, FC Dacia. Ultima victimă a zimbrilor au fost cei de la FC Tiraspol, pe care i-au învins cu scorul de 2-0. Această revenire a zimbrilor se datorează în primul rând revenirii lui Adrian Sosnivschi. Acesta a dat pasa de gol în minutul 31 lui Piotr Hvorostianov, iar în minutul 82 a transformat un penalti. Sosnovschi a marcat trei goluri în cele şase meciuri disputate de la începutul anului.

Dacii nu se regăsesc

FC Dacia a pierdut locul doi în Divizia Naţională, iar acum tremură serios pentru păstrarea poziţiei a treia. Echipa patronată de Gabi Stati a pierdut două puncte preţioase pe terenul nou promovatei Sf. Gheorghe Suruceni, după ce a jucat la egalitate, scor 2-2. Dacii au controlat jocul cu Sf. Gheorghe, dar au luat două goluri din faze fixe. Mai mult, FC Dacia a avut emoţii, pentru că trebuit să egaleze. Astfel, FC Dacia rămâne fără nicio victorie în acest an, iar dacă în următoarele două etape nu se regăseşte, riscă să piardă locul trei.
În alte meciuri ale etapei XXIV-a s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Nistru–FC Academia UTM 0–2; FC Viitorul–CSCA Rapid 1–0, FC Dinamo–FC Olimpia 0-0.
FC Sheriff este lidera clasamentului cu 59 de puncte, Iskra-Staly – 49 puncte, FC Dacia – 46 puncte, FC Zimbru – 42 şi FC Olimpia – 41 de puncte.
Etapa viitoare din Divizia Naţională va avea loc pe data de 3 aprilie.

Vitalie Hadei