SHERIFFANTASTICII respiră!

Considerată cea mai slabă echipă din grupa H a Ligii Europa, FC Sheriff continuă să viseze la primăvara europeană. Tiraspolenii au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Steaua, dar rămâne în cărţile calificării. De partea cealaltă, Steaua, care a fost cap de serie la tragerea la sorţi, nu mai are şanse de a prinde locul doi.

Meciul dintre cele două echipe a fost încordat în prima repriză. Steaua a putut să marcheze pe final de repriză prin Stancu, care a trimis puţin pe lângă poartă. Pentru că nu aveau ce pierde, în repriza secundă, ambele echipe au atacat mai mult. Kapetanos a avut golul pe vârful bocancului, însă bara transversală s-a opus deschiderii scorului.

Kuciuk inspirat

Kuciuk l-a scos pe Volkov în minutul 75, iar în locul său a fost introdus senegalezul Diedhiou. Această mutare s-a dovedit a fi inspirată, pentru că jucătorul de culoare a deschis scorul în minutul 83. Acesta a şutat slab de la 17 metri, însă portarul Zapata nu a fost atent şi a scăpat balonul pe sub el. Era 1-0, iar cei 10 mii de spectatori o vedeau deja pe FC Sheriff în primăvara europeană. Cu aceasta însă nu a fost de acord columbianul Stelei, Toja. El a profitat de o ieşire neinspirată a portarului Namaşco, înscriind pentru 1-1.

Acest scor nu avantajează pe nicio echipă. Steaua a ieşit definitiv din cărţile calificării, iar FC Sheriff mai are şanse teoretice de calificare.

Nefericitul Namaşco

Portarul celor de la Sheriff, Stanislav Namaşco, cu intervenţii extraordinare altădată, a fost mai mult demon decât înger în meciul cu Steaua. Echipa sa conducea cu 1-0 şi mai rămâneau patru minute pentru ca Sheriff să-şi adjudece cele trei puncte. Un stadion întreg a strigat la Namaşco să nu iasă la centrarea lui Andrei Ionescu, pentru că e prea înaltă şi nu va ajunge balonul. Namaşco s-a hazardat şi a atins cu vârful degetelor balonul până la Toja. Columbianul nu l-a iertat.

Kuciuk: nimeni nu credea în şansele noastre

Antrenorul Leonid Kuciuk a avut un comentariu foarte scurt vizavi de meci. „Mie mi-a plăcut meciul”, după care a aşteptat să-i fie puse întrebări. Antrenorul belarus a declarat că regretă că echipa sa a luat gol în ultimele minute. „Acest egal este ca o înfrângere pentru noi. Am pierdut victoria. Totuşi, mai avem de jucat un meci şi nu totul este pierdut. Cred că mai avem şanse de calificare, fie ele şi foarte mici. Nimeni nu se aştepta că FC Sheriff va lupta până în ultima etapă pentru a obţine calificarea”, a spus Kuciuk, făcând referire la Steaua.

Stoichiţă: vom juca pe viaţă şi pe moarte cu Twente

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă a fost foarte dezamăgit de rezultat. Mai mult, a fost afectat de prestaţia unor jucători de-ai săi. Chiar dacă echipa sa nu mai are şanse de calificare, Stoichiţă nu uită că a fost antrenor la FC Sheriff şi i-a promis patronului Victor Guşan că Steaua va încerca să-i bată pe cei de la Twente. „Ne vom bate pe viaţă şi pe moarte cu Twente la Bucureşti. O să ne apărăm corect şansele până la urmă”, a spus „Lippi”.

Vrea jucători de la FC Sheriff

Stoichiţă a menţionat că Steaua se va despărţi în iarnă de câţiva jucători, iar în locul acestora ar vrea jucători de la Sheriff. „Tiraspolenii formează o echipă bună, dârză, pregătită foarte bine fizic. Tactic, au evoluat foarte bine. Sunt sigur că toţi jucătorii de la Sheriff ar vrea să joace în Ghencea. În plus, câţiva dintre aceştia ar face faţă la Steaua. Nu cereţi numele acestora, pentru că nu o să vă spun despre cine e vorba”, a spus antrenorul stelist.
Twente – Fenerbahce 0-1

Atât Steaua, cât şi FC Sheriff n-au reuşit să profite de faptul că în celălalt meci al grupei H, Fenerbahce i-a dat o mână de ajutor. Gruparea turcă a învins, scor 1-0, prin golul lui Lugano, în minutul 71. În momentul în care s-a anunţat scorul, fanii Stelei şi Sheriff au răsuflat uşurat, aşteptând ca echipele lor favorite să-şi facă treaba. Acest lucru nu le-a reuşit. Fener şi-a asigurat calificarea de pe primul loc înaintea ultimei etape. Atunci se va stabili echipa care se va califica de pe poziţia a doua, pentru care se bat Sheriff şi Twente.

Şanse pentru Sheriff

Sheriff are teoretic şanse mari să se impună în faţa lui Fenerbahce, pentru că turcii nu vor alinia cel mai puternic 11, fiind deja calificaţi de pe primul loc. În acelaşi timp, tiraspolenii stau la mâna celor de la Steaua, care trebuie să facă cel puţin un egal cu Twente. În cazul în care FC Sheriff câştigă pe Fener, iar Steaua termină la egalitate cu Twente, echipa tiraspoleană obţine calificarea. La egalitate de puncte, FC Sheriff este avantajată datorită meciurilor directe.
Ultima etapă a grupelor Europa League va avea loc la 17 decembrie. Fener va primi vizita celor de la Sheriff, iar Steaua o va găzdui pe Twente.