Sheriffantasticii au pus tunurile pe FC Basel

FOTBAL // Tiraspolenii speră să se califice în grupele Ligii Campionilor

FC Sheriff are cel mai slab început de sezon în istoria sa. Acest lucru se explică prin faptul că vrea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din Europa – Liga Campionilor. FC Sheriff nu a jucat cu cel mai slab efectiv, dar nu a putut trece de FC Dacia, scor 0-0.

Derbiul dintre FC Dacia şi FC Sheriff nu a fost spectaculos, aşa cum s-au aşteptat cele câteva mii de suporteri prezenţi la meci. Ambele formaţii au fost precaute în apărare. Fiecare echipă a avut şanse să câştige meciul, însă jucătorii nu au fost concentraţi la finalizare.

Lipsă de concentrare

Antrenorul FC Sheriff, Andrei Sosniţki, a recunoscut că jucătorii săi nu au fost concentraţi la meciul cu FC Dacia, ci la partida de miercuri cu FC Basel. „Noi am venit la Chişinău să câştigăm, dar nu am reuşit. Jucătorii nu au reuşit să finalizeze, deoarece nu au fost concentraţi. De asemenea, la fazele fixe nu am putut face diferenţa”, a spus antrenorul. Totuşi acesta a menţionat că echipa va juca altfel în meciul de miercuri cu FC Basel. Sosniţki are la dispoziţie toate informaţiile privind adversarul din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor şi promite că jucătorii vor juca altfel în acest meci. „Pe noi nu ne interesează că FC Basel a pierdut cu 4-1 meciul cu FC Luzern. Pregătim în cele mai mici detalii meciul cu elveţienii”, a dat asigurări fanilor antrenorul din Belarus.

Stoianov: Ne aşteaptă un meci greu

La rândul lor, jucătorii campioanei sunt foarte atenţi la declaraţii în ceea ce priveşte meciul de miercuri. „Ne pregătim serios pentru acest meci. Nu avem individualităţi ca elveţienii, dar avem un joc al echipei foarte bun. Dacă vom fi sută la sută concentraţi la acest meci, putem spera la un rezultat bun în meciul din deplasare”, a spus eroul echipei în meciul cu Dinamo Zagreb, Vladislav Stoianov. Portarul bulgar nu crede că adevărata faţă a FC Basel e cea din meciul cu FC Luzern. „Meciurile din campionat nu se aseamănă cu cele din Liga Campionilor. Nu trebuie să ne liniştească eşecul adversarului. Cred că vom avea un meci extrem de greu”, este de părere Vladislav Stoianov.

Să fim atenţi la Frei şi Streller

Fiul rătăcitor al FC Sheriff, Benjamin Balima, a declarat că este mulţumit de egalul cu FC Dacia şi mizează pe un rezultat bun şi în meciul cu FC Basel. Jucătorul de culoare, care a lipsit ceva timp de la echipa tiraspoleană, a evoluat în calitate de atacant în meciul cu FC Dacia, dar nu a făcut faţă cerinţelor, lucru recunoscut şi de antrenor. La rândul său, atacantul Marko Djurovic a spus că în meciul cu FC Dacia s-a resimţit oboseala acumulată în ultimele meciuri din preliminariile Ligii Campionilor. „Ştiu că FC Basel a pierdut ultimul meci de campionat, dar să nu ne facem speranţe că avem o misiune uşoară. Campionatul e campionat, iar Liga Campionilor e altceva. Să nu uităm că la FC Basel evoluează jucători precum Alexander Frei şi Marco Streller. Sunt atacanţi de clasă. De asemenea, FC Basel joacă cu regularitate în Liga Campionilor, iar acest lucru spune multe”, a conchis Djurovic.

Balima şi Roamba, rezerve

În lotul FC Sheriff au revenit mijlocaşii Benjamin Balima şi Floran Roamba. Aceştia au ratat pregătirea pentru cupele europene şi recuperează în meciurile din campionatul intern. Antrenorul Andrei Sosniţki nu îi va folosi titulari în meciul cu FC Basel, chiar dacă sunt foarte buni.

Meciul dintre FC Basel şi FC Sheriff va avea loc miercuri, începând cu ora 21.45, ora Republicii Moldova.

Vitalie Hadei