Sheriff mai speră…

Viespile ocupă locul trei în grupa K, după tot atâtea etape disputate

Campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, va juca joi unul dintre cele mai importante meciuri din grupă contra londonezilor de la Tottenham Hotspur. Meciul va avea loc pe stadionul White Hart Lane din capitala Angliei. Formaţia londoneză se află pe moment pe locul întâi, în timp ce Sheriff ocupă abia locul trei, după tot atâtea etape disputate.

După ce în meciul de acasă, Sheriff a cedat în faţa englezilor cu scorul de 2-0, campioana Moldovei îşi doreşte în partida de la Londra cel puţin un punct. Fiind lideri incontestabili în campionatul intern, tiraspolenii îşi pot concentra atenţia numai asupra Ligii Europa, în care, având şanse reale de a ocupa locul doi, a acumulat doar două puncte. După ultima victorie din campionat, în faţa formaţiei Rapid Ghidighici, antrenorul viespilor a declarat: „Pe moment, totul este bine, toţi sunt sănătoşi şi suntem gata să ieşim pe teren. Mergem la Londra după puncte, deoarece vrem să jucăm în primăvară în Liga Europa”.

Formaţia engleză însă, fiind practic calificată, nu va ceda puncte cu siguranţă în faţa tiraspolenilor. Echipa lui Andre Vilas Boas se află la unul dintre cele mai bune starturi de campionat din istoria clubului, ocupând locul patru, după zece etape.

„Acum suntem puternici ca niciodată. Avem una dintre cele mai bune linii de apărare din lume şi acest fapt ne bucură mult. Înţelegem că suntem o echipă foarte puternică, însă suntem profesionişti, mai avem mult de lucru, de aceea ne vom bucura de succese la sfârşitul sezonului”, a spus antrenorul lui Tottenham.

Chiar dacă Sheriff va pierde partida din Anglia, va mai avea şanse reale de a obţine calificarea în play-off. Luând în consideraţie faptul că celelalte două echipe se află într-o criză mare ocupând locurile de la coada clasamentului. Ruşii de la Anji Mahachkala nu-şi pot nicidecum reveni după plecarea vedetelor din echipă, continuând să rămână în campionatul intern pe ultima poziţie, având doar şase puncte în urma a şase egalităţi.

De cealaltă parte, norvegienii de la Tromso se află de asemenea în zona de retrogradare, ocupând penultimul loc în campionat. De menţionat însă că, în ultimul meci, aceştia au remizat cu liderul campionatului norvegian, Stromsgodset, scor 0-0.

Situaţia în grupa K, pe moment, este următoarea: Tottenham – locul 1 (9 puncte); Anji – locul 2 (4 puncte); Sheriff – locul 3 (2 puncte) şi Tromso – locul 4 (1 punct).

În această etapă se va decide soarta echipei moldoveanului Igor Armaş. Kuban Krasnodar va întâlni pe teren propriu de asemenea o echipă din Premier League, Swansea. Ruşii ocupă ultimul loc în grupa A, acumulând până acum un singur punct.

Echipa antrenorului moldovean Alexandru Maţiura, Rubin Kazan, va avea de înfruntat tot o echipă engleză, Wigan Athletic. Situaţia Rubinului este una mai lejeră, aceasta având asigurată calificarea în play-off.

De asemenea, pentru calificare vor lupta echipe ca Pandurii Târgu-Jiu, Dnepr Dnepropetrovsk sau Chernomorets Odesa. Partidele vor avea loc pe 7 noiembrie, începând cu ora 19.

Diego Gherman

The following two tabs change content below.
Sergiu Niculiţă

Sergiu Niculiţă

Sergiu Niculiţă

Ultimele articole de Sergiu Niculiţă (vezi toate)