Sfinţirea unui locaş pentru îngeraşi

Locuitorii satului Paşcani, raionul Criuleni, au fost martori la sfinţirea Grădiniţei-creşă de către preotul Gheorghe Butnaru, parohul bisericii din sat, pe data de 21 noiembrie, când creştinii ortodocşi îi sărbătoreau pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Adresându-se părinţilor, educatorilor, copiilor din sala de festivităţi a instituţiei preşcolare, directorul Grădiniţei-creşă, Svetlana Lupaşco, a spus că „a ales această zi de sfinţire a grădiniţei pentru că instituţia de învăţământ a fost deschisă acum două decenii, pe 12 octombrie 1992, iar pe 21 noiembrie, în acelaşi an, a fost sfinţită”.

 

Potrivit directoarei, în fiecare an în această zi uşile grădiniţei sunt deschise, iar copiii şi educatorii sărbătoresc prin organizarea diverselor activităţi. Şi în acest an, după ritualul de sfinţire, micuţii au prezentat oaspeţilor un matineu literar-artistic, numit „Îngeraş la 20 de ani”.

 

Grădiniţa-creşă din Paşcani a fost construită pentru 140 de copii. În prezent, instituţia este frecventată de 70 de copii, fiind repartizaţi în trei grupe – una de creşă şi două preşcolare.

 

V. P.

The following two tabs change content below.