Sexul are un rol protector asupra inimii

Bărbaţii care fac sex de cel puţin două ori pe săptămână îşi reduc la jumătate riscul de a avea probleme cu inima, a concluzionat un studiu american, scrie telegraph.co.uk.
La studiu au participat 1.000 de reprezentanţi ai sexului tare. Activitatea lor cardiacă a fost monitorizată mai mult de 20 de ani, iar cercetătorii au conchis că sexul are un rol protector asupra inimii. Astfel, cei care au relaţii sexuale de minim două ori pe săptămână au un risc cu 45 la sută mai redus de a suferi un infarct sau alte probleme cardiovasculare grave, conform cercetării.
Chiar dacă se ştie că sexul are o influenţă bună asupra fizicului şi psihicului unui individ, există puţine dovezi ştiinţifice în privinţa acestui fapt.
Oamenii de ştiinţă de la New England Research Institute din Massachusetts şi-au început cercetarea în 1987. La o anumită perioadă, voluntarii cu vârsta între 40 şi 70 de ani erau chestionaţi în legătură cu cât de des au relaţii sexuale şi cu problemele lor de sănătate. Mai mult, medicii îi examinau pentru a vedea dacă prezintă semne care ar indica prezenţa unei probleme cardiovasculare. Totodată, specialiştii au luat în considerare şi alţi factori ca vârsta, greutatea, nivelul de colesterol şi tensiunea pacientului. După toate acestea, ei au concluzionat că bărbaţii care fac sex o dată pe lună sunt mai expuşi problemelor cu inima, stresului şi au parte de suport social mai redus faţă de cei care au un apetit sexual ridicat, indiferent de vârstă.
Un alt studiu al Universităţii Wilkes din Pennsylvania a conchis că persoanele care fac sex de cel puţin două ori pe săptămână au un sistem imunitar mai puternic şi îşi reduc riscul de a răci pe timp de iarnă.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)