Sex la birou

RELAŢII // Femeile se încurcă cu şefii, bărbaţii cu subalternele

Aproape 70% dintre persoanele care cred că sexul la locul de muncă este plăcut afirmă că au făcut deja acest lucru. Tendinţa femeilor este de a se implica în relaţii amoroase cu şefii, iar a bărbaţilor cu subalternele, relevă studiul „Sexul la birou”, realizat de eResearch Corp.

Studiul a fost realizat printr-un chestionar online pe un eşantion de 546 de persoane din mediul urban, utilizatoare de internet, cu vârsta între 18 şi 64 de ani. Marja de eroare este de 4,2%, informează Mediafax.

„69% dintre persoanele care cred că sexul practicat la locul de muncă este plăcut afirmă că au făcut deja sex la job. O bună reprezentare printre cei care declară că nu ar face sex la locul de muncă o au femeile şi persoanele implicate într-o relaţie”, se arată în studiu.

În majoritatea cazurilor (71%) în care respondenţii s-au implicat într-o relaţie la locul de muncă bărbaţii au fost cei care au iniţiat relaţia. „Conform declaraţiilor, femeile au tendinţa de a se implica în relaţii amoroase cu şefii, în timp ce bărbaţii au tendinţa să se «cupleze» cu subalternele”, rezultă din document.

Respondenţii se arată mai puţin determinaţi să facă sex la birou dacă au fost, în trecut, nevoiţi să îşi schimbe jobul din acest motiv, dar 65% dintre ei sunt totuşi dispuşi să repete experienţa, chiar dacă au avut probleme.

Se constată că bărbaţii tind, mai degrabă decât femeile, să creadă într-un raport direct între satisfacţia în pat şi performanţele de la locul de muncă. Tot bărbaţii se arată mai receptivi în a întreţine astfel de relaţii. „Respondenţii care spun că au făcut sex la job tind să se declare satisfăcuţi pe plan profesional şi să fie mai uşor promovaţi”, se mai arată în studiu. Dintre cei care au iniţiat o relaţie cu cineva de la locul de muncă, 91% declară că s-au lăsat duşi de val şi că au simţit o atracţie foarte puternică, iar 5,4% admit că au urmărit doar să obţină anumite beneficii profesionale.

În 37% dintre situaţii, relaţiile de la locul de muncă sunt descoperite. Principalul motiv este bârfa. În cazul bărbaţilor, aventura este aflată în aproximativ o treime dintre situaţii, însă în cazul femeilor procentul colegilor care află este mai mare. „Mai mult de jumătate dintre aceste relaţii se termină în mod amical. În 27% dintre situaţii relaţia a fost, în final, oficializată”, arată iniţiatorii studiului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)