Serviciul vamal a anunţat restricții de trafic prin posturile vamale

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră anunță despre sistarea activității mai multor posturi vamale și puncte de trecere a frontierei din cauza ninsorilor puternice în raioanele de sud și centru. Astfel, până la ora actuală, în legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, sunt din nou consemnate restricții de trafic prin posturile vamale Săiți, Tudora, Palanca, Ceadâr-Lunga 1, Ceadâr-Lunga 2, Basarabeasca, Mirnoe, Vulcănești și Cișmichioi.

Totodată, în continuare, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader Soroca și Cosăuți. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat la ora 12.00 autorităţile responsabile într-o şedinţă operativă privind condiţiile hidrometeorologice: „Trebuie să luăm măsurile necesare, să existe comunicare între instituţii, doar aşa vom face faţă condiţiilor climaterice”.

De asemenea, viscolul a pus stăpânire şi pe traficul aerian. Cursa Chişinău–Bucureşti a fost anulată, iar o altă aeronavă care trebuie să ajungă la Milano se retine.