Serviciul HD voice al companiei Orange, premiat la Barcelona

În cadrul celui mai prestigios eveniment anual din domeniul telecomunicaţiilor – Mobile World Congress din Barcelona, Compania Orange a câştigat Best Mobile Technology Breakthrough pentru implementarea HD voice în Moldova. Serviciul în cauză oferă clienţilor Orange posibilitatea de a beneficia de calitatea excelentă a sunetului atunci când efectuează sau primesc apeluri. Primele persoane care au efectuat un apel în baza acestei tehnologii au fost Pavel şi Cleopatra Stratan, apoi a urmat un interviu în exclusivitate oferit de Dan Bălan.
Premiul a fost acordat pentru îmbunătăţirea semnificativă a calităţii sunetului în telefonia mobilă, prin implementarea în premieră mondială a HD voice în Moldova. Astfel, progresele companiei Orange în domeniul tehnologiilor mobile au fost recunoscute la nivel mondial.
Este de menţionat faptul că Orange este primul operator mobil din ţară care a câştigat un astfel de premiu internaţional de mare amploare.
Mobile World Congress este cel mai important eveniment din industria mondială a telefoniei mobile. În fiecare an la acest congres se reunesc peste 800 de reprezentanţi ai domeniului din lume, precum şi companiile care se disting prin cele mai semnificative progrese şi performanţe, premiate la acest concurs.
„Am decis să aducem HD voice în Moldova pentru că aceasta înseamnă, în primul rând, investiţii în calitate. Compania Orange dispune de una din cele mai avansate şi mai performante reţele 3G+ din lume. Toate acestea ne-au permis să implementăm noul standard de calitate al vocii în telefonia mobilă. Premiul a fost meritat graţie profesionalismului companiei Orange Moldova”, a comunicat Ludmila Climoc, Director General Orange Moldova.
Tot ea a mai spus: „Suntem mândri că clienţii Orange din Moldova au posibilitatea să se bucure de calitatea sunetului oferit de serviciul HD voice, care este accesibilă cu telefoane compatibile pe întreg teritoriul ţării unde există acoperire 3G+.
Experienţa Orange Moldova va fi aplicată şi în alte ţări, a spus Ludmila Climoc.

„Sunt foarte mândru că Republica Moldova este cunoscută ca stat care aplică noile tehnologii în telecomunicaţii. Misiunea noastră este de a se extinde cu standardul HD voice în Europa”, a comunicat Jerome Poulain, director de marketing, vânzări şi comunicare al companiei Orange.
El a mai spus că „Implementarea HD voice reprezintă obiectivul principal al Grupului Orange. După Republica Moldova această experienţă va fi implementată şi în alte ţări precum Belgia, Spania, Luxemburg, Franţa, Marea Britanie”.
Prima dată HD voice a fost lansat în R. Moldova în data de 09.09.09, iar primele persoane care au efectuat un apel în baza acestei tehnologii au fost Pavel şi Cleopatra Stratan, apoi a urmat un interviu în exclusivitate oferit de Dan Bălan.
Serviciul HD voice oferă clienţilor Orange posibilitatea unică de a beneficia de calitatea excelentă a sunetului atunci când efectuează sau primesc apeluri. HD voice se caracterizează prin sonoritatea pură a conversaţiilor, fiind vădit atenuat zgomotul de fundal, oferind interlocutorului senzaţia că s-ar afla în aceeaşi cameră cu cel care efectuează apelul.
Pe lângă premiera HD voice, Orange Moldova este cunoscută pentru întâietate în lansarea celei mai rapide reţele de Internet 3G+ de 21 Mbps, care are cea mai extinsă rată de acoperire din Europa. Totodată, Orange a fost primul care a adus în Moldova cele mai bune tehnologii şi servicii mobile din lume, cum ar fi iPhone şi BlackBerry. Succesele companiei în domeniul tehnologiilor din generaţia a treia sunt confirmate şi pe plan naţional din cadrul concursului Marca Comercială a anului 2009, unde a primit premiul „Bunuri şi servicii de înaltă tehnologie”.
The following two tabs change content below.