Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat îşi „protejează” imaginea

Scandalul în care a fost implicat Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat s-a dovedit a fi o… farsă. „Nu există temei pentru a cerceta acest caz”, a declarat pentru JURNAL Eugen Onică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. Specialiştii în domeniul PR-ului susţin că acest incident este un exemplu de PR pus la cale pentru a promova activitatea SPPS.

Amintim că, acum câteva zile, un post de televiziune a difuzat imagini cu nişte tineri care inhalează un praf asemănător cu substanţe narcotice. Aceştia aveau pe masă arma din dotare şi şi o legitimaţie cu insigna SPPS. „Sesiunea foto” a pus pe jar conducerea Serviciului de Pază. Aceştia „au dat dovadă” de operativitate. În aceeaşi zi, ofiţerii au identificat tinerii din imagini şi i-a vizitat acasă. „Tânărul, posesorul legitimaţiei, care e falsă, ne-a spus că aceasta i-a fost făcută cadou de un prieten care, la rândul său, a cumpărat-o prin intermediul site-ului 999.md. Vom continua investigaţiile pentru a găsi cine produce aceste legitimaţii”, a menţionat Igor Bodorin, directorul SPPS.

Numai Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat e interesat să-i identifice pe cei care fabrică legitimaţii cu insigna SPPS. Deşi Bodorin consideră că procuratura ar trebui să se autosesizeze, de la serviciul de presă al Procuraturii Generale ni s-a spus că ţine de competenţa MAI. Răspunsul MAI pe marginea acestui caz îl ştiţi deja.

S.P.

 

The following two tabs change content below.