Serviciul Asigurare Card – Siguranţa în plus a cardurilor bancare

Acum un an, pe piaţa bancară a Republicii Moldova, a fost lansat un serviciu nou şi unic „Serviciul Asigurare Card” – serviciu unic pentru deţinătorii de carduri. Orice client al Mobiasbancă, deţinător al unui card bancar, poate beneficia de acest serviciu care îi conferă o siguranţă în plus nu doar cardului, ci şi actelor, cheilor şi chiar telefonului mobil.

Mai multe despre acest serviciu ne spune Olga Bejenaru, Manager Produs, Departamentul Strategie şi Marketing.

– Ce reprezintă de fapt acest serviciu?

Serviciul Asigurare Card este un plus de siguranţă oferit clienţilor noştri, deţinători de carduri bancare (de debit sau de credit).  Această siguranţă se extinde şi asupra documentelor personale: paşaport, buletin de identitate, permis de conducere; asupra cheilor: de la locuinţă, maşină; safeului închiriat de la Mobiasbancă şi asupra telefonului mobil.

Beneficiind de acest serviciu, clienţii băncii obţin o siguranţă nu doar a mijloacelor lor băneşti de pe card, dar şi a obiectelor şi actelor personale menţionate.

– Pentru cine este acest serviciu?

Pentru orice persoană, titulară a unui cont curent deschis la Mobiasbancă, cu card ataşat, de orice tip: MasterCard Gold, MasterCard sau CirrusMaestro, şi în orice valută: MDL, USD sau EUR. Acest serviciu este disponibil atât pentru persoanele rezidente, cât şi nerezidente.

– Cum a apărut ideea de a lansa un asemenea serviciu?

În primul rând, am fost cu gândul la clienţii noştri. Ne propunem să elaborăm produse utile, avantajoase, accesibile, care să corespundă aşteptărilor clienţilor noştri şi chiar să încercăm să anticipăm necesităţile acestora.

Viaţa este întotdeauna plină de evenimente imprevizibile: un furt sau o pierdere se întâmplă pe neaşteptate, poate să se producă în orice moment, cu oricine şi în orice loc. Iar urmările pierderii lucrurilor personale şi actelor pierdute împreună cu cardul ne creează riscuri şi prejudicii prin:

  • utilizarea cardului pierdut de către persoane străine, prin efectuarea plăţilor la comercianţi sau prin internet fără solicitarea codului de securitate;
  • efectuarea cheltuielilor suplimentare de emitere a unui alt card;
  • cheltuirea efortului pentru restabilirea documentelor personale: paşaport, buletin de identitate, permis de conducere;
  • efectuarea cheltuielilor de refacere a cheilor de la locuinţă, maşină şi a safeului închiriat de la bancă;
  • cheltuielile suplimentare pentru procurarea unui telefon mobil nou.

În acest context, pentru a asigura clienţii Mobiasbancă împotriva acestor riscuri imprevizibile a fost elaborat şi lansat acest serviciu, foarte solicitat de către clienţii actuali şi noi ai băncii.

– Cât de accesibil este Serviciul Asigurare Card?

Costul serviciului este foarte accesibil pentru clienţi. Preţul asigurării variază în funcţie de tipul cardului şi suma despăgubirii. Asigurarea unui card de tip CirrusMaestro, care presupune şi asigurarea documentelor personale, cheilor şi safeului, costă doar 40 MDL. Asigurarea telefonului mobil se poate efectua adiţional contra unui cost de încă 40 MDL. Similar, asigurarea unui card de tip MasterCard costă 66 MDL. Iar dacă vorbim despre suma despăgubirii, ea poate ajunge la 12 510 MDL pentru un MasterCard Gold.

– Pe ce perioadă este valabilă asigurarea?

Ca şi orice asigurare, serviciul de asigurare card este valabil un an calendaristic, asigurarea acoperind riscurile asigurate survenite după achitarea primei de asigurare. Perioada poate fi prelungită automat pe un nou an, achitând prima de asigurare pentru anul următor.

Astfel, clienţii noştri primesc un plus de siguranţă un an întreg, 24/24 ore, în orice punct al lumii (excepţie – zonele de conflict militar).

– Unde pot beneficia clienţii de acest serviciu?

Acest serviciu este disponibil în orice unitate a Mobiasbancă. Puteţi beneficia de el fiind un client permanent sau devenind clientul ei. Iar consilierii băncii vă vor ajuta să vă alegeţi cardul bancar în funcţie de necesităţi şi aşteptări. Apoi veţi încheia un contract pentru a beneficia de serviciul unic pe piaţa bancară – Serviciul Asigurare Card.  

Bogdan CIOBANU