Şerpoaica răpitoare de inimi

Povestea Renatei cu privirea fierbinte care a copleşit popii

Renata are 38 de ani. E unica la părinţi. De fapt, de când se ştie neamul lor, fiecare generaţie dă numai un urmaş şi urmaşul acela este întotdeauna o fată. Trebuie să vă spun că neamul lor e mândru şi frumos. Şi mama, şi bunica, şi nepoata au pielea neagră şi privirea fierbinte. Poartă rochii croite pe corp şi sunt  toate graţioase, în pofida încreţiturilor de pe faţă, venite cu vârsta. În pofida vârstei, şi mama, şi bunica se ţin foarte bine. Despre frumuseţea Renatei nici nu se discută.

 

Renata strică ordinea lucrurilor în neamul lor

 

Şi dacă mama, bunica, străbunica au avut parte de-o singură căsnicie, uite că Renata strică ordinea lucrurilor în neamul lor. La 16 ani, l-a cunoscut pe Florin, un dansator foarte talentat cu care s-a căsătorit imediat după terminarea şcolii. Dar n-au  convieţuit decât trei ani. S-au despărţit, nimeni n-a ştiut motivul. După ce a mers la facultate, l-a întâlnit pe Pavel.

 

Peste un an, s-au căsătorit. Colegele o priveau cu admiraţie şi invidie, căci Pavel era o mândreţe de bărbat. Cine ar fi crezut că relaţia lor va dura numai un an? După aceea, Renata a hotărât să aştepte o altă dragoste. Dar cu cât şi-o dorea mai tare, cu atât se arăta mai greu. La 29 de ani, a fugit cu un medic din alt raion în Rusia. Bărbatul era tatăl a trei copii. Peste doi ani, femeia a revenit fără medic în orăşel. Intervenise soţia acestuia şi relaţia s-a încheiat. De îndată ce s-a întors acasă, s-a implicat în câteva proiecte sociale şi, în scurt timp, şi-a creat singură un ONG. Lucrurile au avansat rapid. Câştiga proiect după proiect. Fire evlavioasă, reuşise să atragă în aceste proiecte foarte mulţi preoţi. Se avea de bine cu toţi şi făceau împreună lucruri frumoase pentru persoanele aflate în dificultate.

 

A patra căsătorie

 

Pe Nichita l-a cunoscut la autogară. A fost doar un schimb de priviri pe peron. Dar întâmplarea a făcut ca să aibă locurile  alături în autocar. La început, Renata era rece şi închisă. Nici  bărbatul nu era în apele sale. Îl cutremurase situaţia a doi copii minori lăsaţi după moartea tatălui să se descurce singuri, mama plecând la casa amantului într-un alt capăt de sat. Până la urmă, au intrat în vorbă. La un moment dat, s-au privit miraţi. Mergeau la aceeaşi întrunire! Bărbatul nu era frumos la faţă, dar era un munte de om cu corpul bine făcut. A cucerit-o cu vorba lui aşezată şi privirile pătrunzătoare. Şi încet-încet, femeia care zdrobise atâtea inimi, peste câteva săptămâni, i-a furat-o şi pe a lui Nichita.

 

Tânărul era de-o vârstă cu ea, nu fusese căsătorit niciodată. Pe lângă munca de inginer cadastral la primărie se implica în tot felul de proiecte. Avea simţul umorului şi asta îi plăcea Renatei.  Şi, din nou, ochii săi negri s-au aprins mai tare. Le spunea tuturor fericită: „M-am căsătorit cu un bărbat pe care îl iubesc şi-l voi iubi mereu”. Nebun de dragoste, Nichita era gata să facă orice de dragul adoratei. Gătea, făcea curat, mergea la  cumpărături. Au mers în multe excursii. A dus-o să vadă locuri impresionante din Spania şi Portugalia, unde muncise mai mulţi ani. În zilele de odihnă, făceau plimbări cu bicicleta, mergeau la bazin. Mai pe scurt, profitau din plin de clipele frumoase. Îşi făceau din fiecare zi trăită o sărbătoare.

 

Un lucru îi neliniştea. Aveau trei ani de când erau căsătoriţi şi dorinţa de a avea un copil nu se împlinea. După două avorturi spontane, medicii i-au spus că şansele de a deveni mamă sunt minime. Femeia s-a împăcat cu gândul şi îşi vedea de ale sale.

 

Ziua în amiaza mare 

soţia făcea dragoste cu preotul

 

E important să vă spun că într-ale sale mai intra şi slăbiciunea pentru bărbaţii străini. Despre frumoasa Renata se vorbea prin  orăşel că e foc şi pară în dragoste şi că demult l-a ispitit pe un preot cu care se iubeşte în taină fără să le fie teamă de focul cel veşnic. Sub pretextul proiectelor sociale, zicea lumea, găsesc prilej pentru alinarea dorinţelor pătimaşe.

 

Zvonurile ajunseseră la urechile lui Nichita. „Nu pot să cred. O iubesc şi mă iubeşte. Noapte de noapte e lângă mine”, le răspundea bărbatul celor care încercau să-i spună asemenea lucruri. Cert e că presupusul preot era duhovnicul lui Nichita. Cum vă spuneam, Renata se împăcase cu gândul că nu va avea copii. Însă, în timpul acela, surpriză! Femeia a aflat că e însărcinată în şase săptămâni. Nichita s-a cutremurat de fericire, a plâns de bucurie. Trăia cea mai frumoase clipe din viaţa lui. O acoperea pe Renata cu sărutări, fiind mulţumit că i-a surâs soarta şi la acest capitol ce părea închis. Admira cu mult drag orice bebeluş, arzând de nerăbdare să se vadă şi el tată. Dar fericirea şi bucuria n-au ţinut mult.

 

A venit o toamnă cumplită cu ploi reci. Nichita a plecat într-o scurtă deplasare în Polonia. S-a întors cu o zi mai devreme. Mânat de o putere neînţeleasă, bărbatul se grăbea acasă. Inima îi spunea ceva nelămurit, ceea ce în pragul casei avea să se desluşească. De necrezut! Ziua, în amiaza mare, soţia lui făcea dragoste cu cine credeţi? Cu preotul! În momentul în care Nichita a apărut la uşa dormitorului întredeschisă, părintele, îngenuncheat în faţa ei, îi săruta gleznele, pântecele, apoi a luat-o în braţe şi a aşezat-o în pat. Deşi era tulburat, Nichita a rostit pe un ton liniştit: „Părinte, nu e bine ce văd”.

 

Un imbold i-a şoptit să fugă cât mai repede din această casă şi s-o uite pentru totdeauna pe pătimaşa răpitoare de inimi. În aceeaşi zi, bărbatul şi-a strâns lucrurile şi a plecat. La gară se întâlnise cu un prieten din cercul lor, care a început să-i dezvăluie detalii despre aventurile Renatei. Nu voia să ştie de când începuse povestea soţiei cu preotul şi nici al cui e copilul din pântece şi nici de alte aventuri. Cu ochii înfioraţi de tristeţe, a urcat în autobuz şi a plecat să nu se mai întoarcă niciodată la femeia care l-a înşelat cu atâta prefăcătorie.

 

Peste câteva luni, Nichita s-a recăsătorit cu o fostă colegă de şcoală căreia îi decedase soţul. „Pe Renata am pierdut-o, dar am  câştigat-o pe Ana, am câştigat o familie. La cei doi copii ai Anişoarei, îl aşteptăm pe al nostru. Visul meu fericit s-a împlinit”, mi-a spus Nichita, adăugând: „Ce ţi-i scris în frunte ţi-i pus”. Iar despre Renata ce să vă spun? S-a dat în dragoste cu alt preot. „Cine va fi următorul?”, se întreabă lumea din orăşel.

 Nina Neculce

The following two tabs change content below.