Sergiu Sagaidac vrea să depună mărturii în fața unui procuror britanic

sagaidac

Fostul șef al Secției prevenirea spălării banilor din cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, susține că nu a mai fost sunat de Procuratura Anticorupție la numărul de telefon pe care l-a indicat în adresarea către organele de drept. Cu toate acestea, fostul funcționar bancar a primit un răspuns în scris din partea Procuraturii cu solicitarea de a se prezenta pentru a depune depoziții.

„Menționez că, pentru moment, mă declar în imposibilitatea să revin în R. Moldova, deoarece sunt angajat în Marea Britanie. De asemenea, nu ştiu perioada în care voi avea vacanţă, sunt angajat abia de o lună. În plus, revenirea mea în R. Moldova este periculoasă pentru viața mea, în actualele circumstanțe, după cum a spus și dl Mihail Gofman, am nevoie de protecție”, a scris Sagaidac pe pagina sa de Facebook.

Acesta însă se declară deschis să depună mărturii în fața unui procuror britanic iar Procuratura Anticorupție își poate delega orice persoană. „Fac apel și transmit Procuraturii Anticorupție dorința de a depune depoziții oficiale conform Codului de Procedură Penală, în condiții de siguranță pentru mine. Rog Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova să transmită un demers prin Comisie Rogatorie la adresa „Crown Prosecution Service” (Procuratura Marii Britanii) ca să depun depoziții oficiale în scris în prezența unui procuror britanic Şi evident, dacă dorește și dna Adriana Bețișor, procuror anticorupție, să asiste la acest proces de depunere a depozițiilor”, a adăugat Sagaidac.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)