Sergiu Crâjanovschi, 17 ani, a câștigat Sankt Petersburg Open

biliardSergiu Crâjanovschi a încheiat cu victorie primul turneu „Sankt Petersburg Open”, care a avut un fond de premii de 400.000 de euro.

Sergiu Crâjanovschi este sportiv profesionist. Reprezentantul biliardului moldovenesc, în vârstă de 17 ani, a început să evolueze la turnee internaționale de tineret în urmă cu șase ani. (2006). A luat prima medalie în 2011, la primul său Campionat European pentru adulți.

În același sezon, Sergiu a câștigat Campionatul Mondial de Tineret, iar în acest an a repetat această realizare. Finala acestui turneu a fost un mare succes pentru toată familia sa, părinții săi au depus mult efort și resurse în dezvoltarea profesională a fiilor săi (fratele mai mic, Alexandru, de asemenea, înregistrează primele succese majore la masa de biliard – în urmă cu doar două săptămâni, el a devenit campion incontestabil printre juniorii din Republica Moldova).

În finala turneului, Sergiu l-a învins pe ucraineanul Pavel Radionov cu scorul de 7:3 (5-8, 8-4, 8-0, 4-8, 8-0, 8-0, 3-8, 8-7, 8-2, 8-3).

Finalistul de 27 de ani din orașul Constantinovka, Ucraina, este foarte puternic, are o constituţie excelentă și cel mai important – stabilitate psihologică – cheia succesului său în acest turneu. Prima dată a câștigat campionatul Ucrainei în 2008. În 2011 a devenit al doilea la Campionatul European și în 2012 a câștigat un turneu internațional, cu adversari de calibru – premiul de Președintelui Onorific al FSB Savvidi.

Învingătorul dintre cei 64 de participanți la turneu a primit un cec de 100.000 de euro. „Sankt Petersburg Open 2013” s-a desfășurat între 18 și 21 decembrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)