Sergiu Cioclea este noul guvernator al Băncii Naţionale

 

cioclea

Noul guvernator al Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea. Foto: ipn.md

Parlamentul a acceptat cu votul a 61 de deputaţi candidatura lui Sergiu Cioclea la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. Acesta a declarat în plen că îşi doreşte să modernizeze sistemul financiar-bancar moldovenesc, transmite ipn.md.

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, a informat din start că Sergiu Cioclea a fost selectat de o comisie instituită special. A fost a doua tentativă de selectare, prima a eşuat anul trecut. A fost selectat din nouă candidaţi. Comisia a fost formată din deputaţi şi din societatea civilă, de reprezentanţi din mediul academic. La lucrările comisiei a lucrat şi un expert european din domeniul financiar-bancar.

Sergiu Cioclea consideră că experienţa pe care o are îi va fi foarte utilă. „Am lucrat în Franţa, în Marea Britanie, în Rusia. 17 ani am lucrat într-o instituţie foarte mare. Am constatat că sunt foarte puţine produse bancare noi şi inovaţii în sistem. Aş vrea să fiu un guvernator al unui nou sistem bancar. Scopul meu e să creez un sistem financiar modern, cu multe lichidităţi, cu investitori etc.”, a comunicat guvernatorul înainte de a fi votat.

Sergiu Cioclea a solicitat să i se permită să intre în funcţie din 11 aprilie pentru a reuşi să gestioneze toate chestiunile legate de faptul că are reşedinţa acum în Franţa. Tot atunci va intra în vigoare şi demisia ex-guvernatorului, Dorin Drăguţanu, şi a fostului prim-viceguvernator, Marin Moloşag.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)