Sergiu Cioclea a fost propus la funcția de guvernator al Băncii Naționale

Cioclea

Sergiu Cioclea. Foto: moldpres.md

Acesta este candidatul propus pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Informația a fost confirmată de Ștefan Creangă, preşedintele Comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de guvernator al BNM, informează moldpres.md.

„Domnul Cioclea este candidatul propus președintelui Parlamentului Andrian Candu la funcția de guvernator al BNM pentru a fi înaintat plenului. Acesta a acumulat 903 puncte din 1000”, a declarat Creangă. Candidatul propus Parlamentului va trebui să obţină cel puţin 51 de voturi ale deputaţilor pentru a ocupa funcţia de şef la BNM. Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, are o experiență de peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. Deține diplome de master și de studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. Vorbeşte patru limbi: româna, engleza, franceza și rusa și are trei cetățenii: a R. Moldova, a României și a Franței.

El a fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte. În CV-ul său a adăugat că este economist specializat pe piețele emergente, în special din Europa centrală și de Est, Rusia, CSI și Turcia, expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc.

Între 2000 și 2007 a ocupat funcțiile de asociat, vicepreședinte și director al diviziei Europa Centrală și de Est al Departamentului de Finanțe Corporative, BNP Paribas (Paris).

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)