Serghei Lavrov se plânge pe „concurența nedreaptă” a SUA în Moldova, Ucraina și Letonia // VIDEO

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, se plânge pe faptul că SUA nu vor să admită consolidarea pozițiilor Rusiei în detrimentul celor americane. Este vorba în primul rând de exportul de armament și domeniul mass-media. Oficialul rus a semnalat faptul că SUA ar trebui să concureze corect și să nu recurgă la sancțiuni față de statele care vor să cumpere armament rusesc.

Această reacție a Kremlinului a apărut după ce SUA au publicat lista figuranților în „dosarul Kremlinului”. În această listă a intrat întreaga conducere a Federației Ruse și cei mai importanți oameni de afaceri din Rusia, scrie gazeta.ru.

„Sancțiunile adoptate împotriva exportului de armament și a întreprinderilor care produc acest tip de produse au drept scop, în opinia mea, neadmiterea consolidării pozițiilor noastre (ale Federației Ruse) în detrimentul pozițiilor SUA. Tendința este clară, dar trebuie să concurăm corect. Nu trebuie să le fie interzis statelor din lumea a treia, avem multe exemple în ultima vreme, să cumpere produsele rusești sub amenințarea sancțiunilor”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

„În domeniul mass-media, constatăm de asemenea o îngrădire a concurenței, fie atitudinea față de ARTI, Sputnik, în SUA, Franța, fie izgonirea jurnaliștilor și închiderea posturilor noastre în Moldova, Ucraina, în Latvia”, a adăugat el.

The following two tabs change content below.